Bartın Üniversitesinde Rektörlük Seçimi - Son Dakika
Güncel

Bartın Üniversitesinde Rektörlük Seçimi

Bartın Üniversitesi rektörlük adaylığını açıklayan Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak bir üniversite olma yolunun deneyimli, liyakatli, adaletli ve katılımcı yönetim anlayışına sahip kadrolarla mümkün olacağını bildirdi.

21.05.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi rektörlük adaylığını açıklayan Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak bir üniversite olma yolunun deneyimli, liyakatli, adaletli ve katılımcı yönetim anlayışına sahip kadrolarla mümkün olacağını bildirdi.

Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı rektörlük seçimlerinin temmuz ayında yapılmasının planlandığını, kendisinin de Bartın Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu belirtti.

1982 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde doktor, doçent ve profesör ünvanını aldığını, 16 kitap ve 200'den fazla yayını bulunduğunu ve 5 yıldır Bartın Üniversitesinde dekanlık yaptığını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"Ülkemizin amaçladığı 2023 hedeflerine ulaşmaya katkı sağlayacak bir üniversite olmanın yolu, deneyimli, liyakatli, adaletli ve katılımcı yönetim anlayışına sahip kadrolarla mümkün olacaktır. Bu sayede öğrencilerimize düşünme, anlama, sorgulama, sorun çözme gibi 21.yüzyılın becerileri de kazandırılmış olacaktır. Kişisel değil bilimsel yönetimi esas alan, eleştiren değil yetiştiren, bilim insanını ve bilimsel faaliyetleri önceleyen, kişilerle değil akademik işlerle uğraşan, sorun üretmeye değil sorun çözmeye ağırlık veren, Bartın ve ülkemizin eğitim, toplumsal ve ekonomik kalkınmasını destekleyen bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğim."

Seçimleri kazanması halinde yeni kampüs alanına eğitim öğretime uygun olmadan akademik birimler taşınmayacağını, yeni kampüs alanındaki çalışmaları hızlandırılarak en kısa sürede tamamlanacağını aktaran Güneş, şöyle devam etti:

Üniversitemiz fakülte, enstitü, meslek yüksek okulları ve tüm birimlerin fiziki alt yapı, donanım ve materyal eksiklikleri belirlenerek ivedilikle tamamlanacaktır. Üniversite bütçesinin artırılması için çalışılacaktır. Laboratuvarların alt yapı ve teçhizat eksiklikleri tamamlanarak daha verimli kullanılması sağlanacaktır. Akademik ve idari personelimizin yararlanabileceği lojman ve sosyal tesis olanakları artırılacaktır. Üniversite kampüsü içinde alışveriş merkezi, banka ve PTT şubesi, akademik ve idari personelimizin yararlanabileceği sağlık merkezi, öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel alanlar yapılacaktır. Bu düşüncelerle Bartın Üniversitesini birlik ve beraberlik içinde daha ileriye taşımak, sorunlarına hızlı çözümler üretmek ve geleceğine yön vermek için rektör adaylarını sıralama seçiminde aday olduğumu bilgilerinize sunar, bu seçimin üniversitemize başarı getirmesini dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın Üniversitesinde Rektörlük Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement