Bartın Vali Yardımcısı Altın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bartın Vali Yardımcısı Altın Açıklaması

"Eğitimi sadece okul hayatı olarak görmemek lazım"

08.10.2013 13:08

Bartın Vali Yardımcısı Osman Altın, "Eğitimi sadece okul hayatı olarak görmemek lazım." dedi.

Altın, valilik salonunda düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezi bünyesinde verilen ve verilmesi planlanan kurslarla ilgili yaygın eğitim kurumları arasındaki işbirliğini organize etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğitim alanının, çok boyutlu ve sadece Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yürüttüğü çalışmalarla sürdürülmesi mümkün olmayan bir alan olduğunu ifade eden Altın, şöyle konuştu:

"Eğitimi sadece okul hayatı olarak görmemek lazım. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana sürekli olarak halkın bütününe yönelik eğitim çalışmaları Atatürk ile başlamıştır. Bugün bunu müesseseleşme anlamında yaygınlaştırmak hasıl olmuştur. Dolayısıyla bu konudan uzak kalmamak gerekir. Her kurum ve kuruluşumuzun kendi imkanları ölçüsünde bu konuya destek sağlayacağına inanıyorum.. Bizlerde, milli eğitimin amaç ve hedefleri doğrultusunda beklenen faydaya bu şekilde ulaşmış oluruz."

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay da, 2012-2013 öğretim yılında Bartın Merkez ve köyleri ile Bartın Kapalı Cezaevinde açtıkları 643 kursta 10 bin 797 kişiye eğitim verdiklerini ifade etti.

Tdplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker ile kurum müdürleri katıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Vali Yardımcısı Altın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement