Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz Görüşmesi

IKBY Başbakanı Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, bir süre görüşerek IŞİD saldırıları, ülkedeki güvenlik ve sığınmacıların durumunu el aldı.

01.02.2015 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, resmi bir ziyaret için bölgeye gelen Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ve beraberindeki heyeti, Erbil'deki Başbakanlık konutunda kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakanlık resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Barzani ile Kurz'un IŞİD saldırıları, bölgedeki son güvenlik gelişmeleri ve sığınmacıların durumunu ele aldıkları belirtildi. Erbil ve Bağdat arasında varılan anlaşmalarının değerlendirildiği kaydedilen görüşmede, terörün ülkeye verdiği zararın telafi edilmesi hususu üzerinde durulduğu kaydedildi.

Yazılı açıklamaya göre, Başbakan Barzani, Avusturya'nın sığınmacılar için bölgeye göndermiş olduğu insani yardımlardan dolayı Kurz'a teşekkür etti. Barzani, Peşmerge güçlerinin, terör örgütü IŞİD'e karşı elde ettiği zaferler ve son yaşanan gelişmeler hakkında konuk bakana bilgi verdi.

Kurz ise Peşmergelerin, teröristlere karşı elde ettikleri başarılardan dolayı Barzani'yi tebrik ederek, "Bağdat ve Erbil'i ziyaret etmemizin nedeni bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektir. Bu yüzden buradayız ve sağlıklı bilgi alıyoruz. Yerlerinden olmuş sığınmacılara yapılan insani yardımlar, eskisi gibi devam edecektir" ifadelerini kullandı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani ile Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement