Basaklılar Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Basaklılar Bir Araya Geldi

Ankara'da bulunan 'Hekimhan İlçesi Basak Köylüleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Gecesi', her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlendi.

27.12.2012 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bulunan 'Hekimhan İlçesi Basak Köylüleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Gecesi', her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlendi.

Hekimhan İlçesi Basak Köylüleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan açıklamada, Vedat Dalokay Salonu'nda gerçekleştirilen yemekli gecede birlik beraberlik mesajları verildi, konuşmalar yapıldı. Hekimhanlı sanatçılar türküler seslendirirken, halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Başkan Mehmet Akkaya, dernek çalışmaları ve gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yaparken, Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir ise, "Tüm bulunanları saygıyla selamlıyor, birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum. Malatya dernekleri birlik demektir" diyerek sanatçı Yılmaz Şirin ile gazeteci Süleyman Özerol'u sahneye çağırıp Malatyalı derneklerin birlikteliğini vurguladı.

Mustafa Kılıç, Yılmaz Şirin, Abbas Koluaçık, Cuma Çalışkan, Emre Yıldırım ve Duygu Özdemir özellikle yöre türkülerini seslendirirken, Mustafa Taşçı davulu, Hacı Beylik zurnası ile geceye renk katıp halk oyunları müziklerini çaldı. Hacı Beylik'in türkülü oyunlarda oyunlar arasında türküleri seslendirmesi coşkuyu daha da artırırken, uzun süren halk oyunları ile gece sona erdi.

Programa; Ankara Malatyalılar Derneği, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şubesi, Saz Köyleri Derneği, İğdir Köyü Derneği, Doğanşehirliler Derneği, Hekimhanlılar Derneği, Arapgirliler Derneği yöneticileri de katıldı.

Gecede tüm misafirlere, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek tarafından 'Basak köyü takvimi' armağan edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basaklılar Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement