"Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor" - Son Dakika
Yerel

"Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor"

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Türkiye'nin 2023 Yılında 500 Milyar Dolarlık İhracatı Hedeflediğini Belirterek,

19.02.2011 12:42

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracatı hedeflediğini belirterek,

"Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece sistem doğru gider, istihdam ve Türkiye'nin gücü büyür" dedi.

Kiğılı, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından Hiltonsa'da düzenlenen "Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor" toplantısında, babasının rahatsızlanması üzerine iş yaşamına 17 yaşında başladığını söyledi.

O dönemde hem lise eğitimine devam edip hem de babasının sahibi olduğu işyeriyle ilgilenmek zorunda kaldığını belirten Kiğılı, 50 yıldır iş yaşamının içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Kiğılı, işe başladığı yıllarda hazır giyim sektörünün henüz gelişmediğini, insanların bir gömleği 3 gün giyip daha sonra kolacıya götürdüğünü belirterek,

"Bir elbisenin dikimi 1 ay sürerdi. Türk hazır giyimi ilk olarak 1970'lerde iki mağazanın kurulmasıyla başladı. Ben de 1969 yılında babamın muhalefetine rağmen İstiklal Caddesi'nde tuttuğum dükkanla Kiğılı'nın ilk hazır giyim mağazasını açtım. Bir süre sonra da Osman Boyner'in ürettiği ürünleri bayilik alarak satmaya başladım, daha sonra da ortaklık kurdum" dedi.

Kığılı, gömleğinin düğmesini dikmeyi bilmediğini, ancak iyi yönetici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Önemli olan işi iyi yönetmek. Her şeyin başında bu geliyor. Şans faktörü de iş yaşamında çok önemli. Osman Boyner'in teklifi de benim için bir şanstı. Kumaşın dokumasından takım elbisenin çıkışına ve tüketiciye satış kısmına kadar yıllarca çalışıp ciddi bir birikim elde ettim. 1980 yılında da Kiğılı'nın imalat fabrikasını kurdum.

Bundan sonraki hedefimiz yurt dışı mağazaları. Şu anda 15'e doğru gidiyoruz. Yüzümüzü batıya çevirmeden daha ziyade kuzey, güney ve doğu yönlerinde ciddi yapılaşmaya gideceğiz. İnanılmaz bir talep, müthiş bir potansiyel var. Bu bütün sektörler için geçerli. Artık elimizden geldiği kadar Türkiye'nin dışına çıkmak mecburiyetindeyiz. 20 yıl önce yüzümüze bakmayan Avrupalı şimdi kapımızda bekliyor. Geleceğimiz çok parlak. Çocuklarınıza mümkün olduğu kadar fırsat tanıyın."

Kiğılı, siyasi ve ekonomik istikrarın da iş yaşamını olumlu yönde etkilediğini söyledi.

İş adamlarına, işlerini severek, coşkuyla ve heyecanla yapmaları önerisinde bulunan Kiğılı, "Heyecan ve coşku ne kadar çok arttırılabilirse gençlere o derecede önder olunur. Sanayicilerin, elinden geldiği kadar birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece sistem doğru gider, istihdam ve Türkiye'nin gücü büyür. Türkiye son yıllarda çok önemli mesafeler kat etti. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi konuldu. Birçok alanda müthiş bir şekilde önümüz açıldı. Onun için daha çok çalışmamız lazım" dedi.

AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun da üyelerinin ufkunu açmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Coşkun, AGİD'in sürekli organizasyonlar yaparak, Adana'yı, Türkiye'nin diğer illeriyle ve dünyadaki diğer ülkelerle buluşturduğunu belirterek, "Ticari anlamdaki bu çalışmalarımız artarak devam ediyor. Yarın da bu çalışmaların bir parçası olarak Sırbistan'a gideceğiz. Dünyanın her yerinde giderek ticaret yapacağız" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da yerel yönetim olarak kentin kalkınmasındaki tüm projelere katkı sağladıklarını kaydetti.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Kiğılı'ya Zihni Aldırmaz tarafından plaket, AGİD Başkanı Coşkun tarafından da üzerinde Osmanlı tuğrası işli plaket verildi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement