Başbakan'dan Kar Yardımı İstedi - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Kar Yardımı İstedi

Başbakan\'dan Kar Yardımı İstedi

Muş'un merkeze bağlı Serinoava Belediye Başkanı Ahmet Güven, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım istedi.

15.03.2012 10:24  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un merkeze bağlı Serinoava Belediye Başkanı Ahmet Güven, karla mücadeleyle baş edemeyince Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım istedi.

Kara kışın esir aldığı Muş'un Serinova Beldesi yağan karın bolluğundan şikayetçi. Serinova Belde Belediye Başkanı Ahmet Güven, karla mücadeleyle artık baş edemediklerinden yakındı. 2 bin 500 nüfus, 3 köy ve 5 mahalleden oluşan Serinova Beldesi'nde 60 gündür kar temzileme çalışmalaraı devam ediyor. Ellerindeki araçlarla sıkıntı çektiklerine işaret eden Güven şunları söyledi.

Artık gücümüz kalmadı. Başbakana sesleniyorum. ya bize sahip çıkılsın ya da beldenin köy statüsüne geçirilmesini istiyorum. Mahalleler arası 8 ila 12 kilometre. Toplamda 35 kilometre kar mücadelesi yapıyoruz. Bu sene 60 gün bu yollardan hiç iş makinesi eksik olmadı. Elimizdeki araçlarla bu yolları açmak mümkün değil. Bu yollara donanımlı iş makinaları lazım. Gittiğimiz hiçbir yerden yardım alamıyoruz. Köy hizmetlerine gidiyoruz, 'siz bize bağlı değilsiniz' diyorlar. Son derece sıkıntılıyız. Mahalledeki insanların yiyecekleri, hayvanların yemleri bitmiş. Yollarımız kısmen açık ancak kapalı olan yollarımız var. Bu yardımı kimden talep edeceğiz. Köy yolunu, kasaba yolunu bizim açma gücümüz yok. Devlet el atmazsa biz nasıl açacağız. Onlar da kolayını bulmuş. Her gidişimizde 'biz mecbur değiliz' diyorlar. ya sen nasıl mecbur değilsin, bu vatandaş senin vatandaşın değil mi Başbakan televizyon ekranına çıktığında, 'biz insanların dinine, ırkına, rengine bakmıyoruz' diyor. Biz sesimizi kime duyuracağız. Benim sesimi Başbakana, İçişleri Bakanına ulaştırın. Biz bu belediyeyi nasıl geçindireceğiz ya yetkililer bize sahip çıksın, ya da bu beldeyi kapatsın köy statüsüne çevirsin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Kar Yardımı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement