Başbakan Erdoğan'dan 12 Gazeteye Veto - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan 12 Gazeteye Veto

Başbakan Erdoğan\'dan 12 Gazeteye Veto

Başbakan Erdoğan'ın Uzakdoğu ülkelerine yapacağı ziyarette 12 gazeteye akreditasyon verilmedi.

03.01.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, 2013 yılında 27 ülkeye ziyarette bulunurken, yeni yılda da yurt dışına yönelik yoğun bir çalışma programına başlıyor. Yılın ilk yurt ziyaretine, 7 Ocak'ta Japonya temaslarıyla başlamayı planlayan Erdoğan, daha sonra sırasıyla Singapur ve Malezya'ya gidecek.

Erdoğan'ın, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak'ın daveti üzerine gerçekleştireceği bu ziyaretlerde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar kalabalık iş adamı grubu ve bazı gazetecilerden oluşan bir heyet de hazır bulunacak.

12 GAZETEYE VETO

Ancak Başbakan bu gezide 12 gazeteyi veto etti. Geziye Hürriyet, Habertürk, Zaman, Milliyet, Vatan, Bugün, Taraf, Radikal, Posta, Sözcü, Cumhuriyet ve Yurt Gazeteleri temsilcileri çağrılmadı.

Başbakan'ın gazeteleri veto etmesinin arkasında, son günlerde yaşanan olayların etkisi olduğu düşünülüyor. Veto edilen gazeteler arasında en dikkat çeken gazete ise Habertürk oldu. Zira, Habertürk'ün genel yayın yönetmeni ve başyazarı Fatih Altaylı ile Başbakan'ın arasının iyi olduğu herkesçe biliniyor.

JAPONYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, Uzakdoğu temasları kapsamında, Japonya Başbakanı Abe ile Tokyo'da Salı günü bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle ele alınması, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Tokyo'da, Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta da bir konuşma yapması planlanan Erdoğan, daha sonra Türk-Japon Üst Düzey Yöneticiler Forumu'na katılacak.

Japonya'da TÜRKSAT 4A Uydusu'nun yapıldığı merkezi de ziyaret edecek olan Erdoğan'ın, Tokyo'da, Japonya İmparatoru Akihito tarafından da kabul edilmesi öngörüldü.

SİNGAPUR PROGRAMI

Japonya'dan sonra Singapur'a geçecek olan Erdoğan, 9 Ocak Perşembe günü Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ve Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Loong ile bir araya gelecek.

Erdoğan'ın, Singapur'da ayrıca dünyanın ikinci büyük konteynır limanı olan Singapur Limanında da incelemelerde bulunması planlanıyor.

MALEZYA PROGRAMI

Başbakan Erdoğan, Uzakdoğu ziyaret turunun son ayağında Malezya'yı ziyaret edecek. 10 Ocak Cuma günü mevkidaşı Necip Tun Abdürrezzak'la bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşme gerçekleştirecek.

Malezya Kralı Tuanku Abdülhalim Muazzam Şah tarafından da kabul edilmesi öngörülen Erdoğan, Türkiye-Malezya İş Forumu'na katılacak ve ardından Araştırma ve Dönüşüm Vakfı ile Rezzak Yönetim Okulu tarafından düzenlenecek konferansta bir konuşma yapacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan 12 Gazeteye Veto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • mehmet: başbakanım bütün türkıyenın duası sizinle yola devam durmak yok 53 95 Yanıtla
  • edep yahu: Sizi gidi vatan hainleri...Başbakanla dolaşıp Gülen gibi arkadan vuracak sınız dimi...Ülkesini seven insan varsa bugünden sonra bu gazeteleri almaz... 52 67 Yanıtla
    ak akçe kara gün: koç yumurtası vatanı satan soyan kim 2 3 ay sonra görecen.toplamış çetesini yallah oligarşik yapının oligarşik ziyareti.pilin bitti tayyip baba biz bu yola kefenimizle girdik kefenimize cep dikdirdik karap kara para partisi 0 0
  • ZAMAN: GİT GİDE ESEDE BENZEMEYE ÇALIŞIYORSUN HER ŞEY BENİM DEMEKLE OLMAZ MARTTA SONUN OLUR İNŞALLAH 50 47 Yanıtla
  • vadi55: tayip hanedenlıgı hayırlı olsun daha düne kadar başbakanı havalarda ucran bu gazeteler degimiydi gercekler herzaman zor gelir herkese 57 39 Yanıtla
  • ORHAN: Akpyi destekleyen hangi gazeteler olduğunu biliyoruz zaten..Yandaş medyayı cağırmş kendine yakın isimleri. 57 30 Yanıtla
  • MEHMET DUMAN: DEMEK Kİ BUNDAN SONRA YUKARIDA YAZILI GAZETELER OKUNMALI... YANDAŞ MEDYA TARAFSIZ OLAMAZ. 48 25 Yanıtla
  • SERDAR: İŞTE İLERİ DEMOKRASİ... YANİ TAYYİP'İN DEMOKRA SİSİ... 41 27 Yanıtla
  • BOTAN: -I ÇETE ÜYESİ DIŞINDA GİRMEK YASAK I - 43 22 Yanıtla
  • selam: hamama giren terler madem ileri demokrasiye soyundun her türlü eleştiriye ve muhalefete de hazır olman lazım.Etrafı hep yandaşla senden nemalanmak isteyenlerle dolarsa seni de aşağıya çekerler.Birilerinin de ortaya çıkıp doğru zamanda doğru yerde korkmadan kral çıplak diyebilmesi lazım. 53 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement