Başbakan Yardımcısı İşler: Dünyanın Artık Bir İsrail Sorunu Var - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler: Dünyanın Artık Bir İsrail Sorunu Var

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dünyanın bir İsrail sorunu olduğunu ve İsrail sorunu çözülmedikçe Ortadoğu ve dünyaya barış gelmeyeceğini söyledi.

05.08.2014 12:34  Güncelleme: 12:45

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dünyanın bir İsrail sorunu olduğunu ve İsrail sorunu çözülmedikçe Ortadoğu ve dünyaya barış gelmeyeceğini söyledi. Gazze'deki 72 saatlik ateşkesin kalıcı hale gelmesi temennisinde bulunan İşler, 2 bine yakın insanın öldüğünü ve uluslararası kamuoyunun bu hesabı İsrail'den sormak zorunda olduğunu kaydetti.

Çamlıdere'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İşler, Fethullah Gül'in beddualarına ilişki "Dönüşü muhteşem oldu" sözleri ile değerlendirirken Gülen'in beddua ile daha önce sahneyi kapattığını kaydetti. "Bedduayla sahneyi kapatmıştı" ifadesini de kullanan İşler, "Doğrusu bedduada kullandığı ifadelere baktığımız zaman suçlu insanlara beddua edebilirsiniz ama evlerine, ailelerine, yedi sülalesine kadar olayı götürmesi çok manidar. Ben milletimizin taktirine bırakıyorum. Bir insan birisini sevmeye bilir, birisinden hoşlanmaya bilir, ona bedduada buluna bilir ama onun yedi sülalesinden ne istiyorsun. Bizim kültürümüzde, inancımızda böyle bir şey yok. Ben milletimizin takdirine bırakıyorum çok ağır ifadeler kullanıyor ve doğru ifadeler olmadığını düşünüyorum. Beddua her fırsatta kullanılacak bir silah değildir" dedi.

-"BAHÇELİ ÇATI ADAYIN İSMİNİ ÖĞRENEMEDİ"-

Muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını değerlendiren İşler, "Daha önce de yaptığımız açıklamalarda bu bir projedir dedik, bir dayatmadır. Dün Bahçeli konuşurken halen çatı adayın ismini öğrenemediğini gösterdi. "Ekmel' ismini telaffuz edemiyor "Ekmaleddin' diyor. Onu da karıştırıyor "Emsalettin'e geçiyor. Halen adayın ismini öğrenemedi. Bu bile ne olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. Biz de, başbakanımız da bu olayın altını çiziyor seçim meydanlarında. Bu olayın arkasında Pensilvanya'nın olduğunu çok net bir şekilde ifade etmiştik. Şimdi Fettullah Gülen'in yapmış olduğu o sohbette net bir şekilde bu projenin arkasında onların olduğunu gösteriyor" İfadelerini kullandı.

-"ÇATI ADAY MESELESİNİN DE 5-6 GÜNLÜK BİR ÖMRÜ KALDI"-

Fettullah Gülen'in sohbet toplantılarında yaptığı konuşmaları aktaran İşler, açıklamasını şöyle sürdürdü:

""Her halimizde, her davranışımız da imanı ekmel, ihsanı ekmel, ihlası ekmel, rızayı ekmel' demeli Tabi buradan mesajı veriyor. Bunları yaparken siyasetin ya da dinin, dinin kutsallarının siyasete alet edilmiş olduğunu bu kadar net bir şekilde görüyoruz. Türkçeyi de tahrip ederek çatı adayın ismine göndermelerde bulunuyor. Bu açıklamalar neticesinde çatı adayın arkasında Pensivanya'nın olduğu çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu çatı aday meselesinin de 5-6 günlük bir ömrü kaldı. 10 Ağustos'ta bu çatının birilerinin üzerine çökeceğini hep birlikte göreceğiz. Çatı çöktüğü zamanda çatının altında kalacakların ödeyecekleri bir bedel elbette olacak. Şu an bu işte rahatsız olanlar bir kenara çekildi bekliyorlar. Sonuç açıklandığı zaman bunun hesabı elbette ki görülecek. Siyaseten bazı insanların bu çatı meselesinden zarar göreceklerini hep birlikte takip edeceğiz.

-GAZZE'DE 72 SAATLİK ATEŞKES-

"72 saatlik bir ateşkesten söz ediliyor. Daha önce birkaç kez defa ateş kes ilan edildi ama hemen birkaç dakika sonra, birkaç sat sonra bozuldu. Umarım bu sefer 72 saatlik bu ateşkes kalıcı olur ve ardından da daimi hale, sürekli hale döner diye temenni ediyorum. Geriye baktığımız zaman 2 bine yakın insanın öldürüldüğünü görüyoruz. Bu ölenler arasında korumasız bebekler var. Sahilde top oynayan çocuklar var. Siviller var, kadınlar var, yaşlılar var. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bunların hesabını kim verecek? 10 binin üzerinde yaralı var. Binlerce konut yıkıldı, harabe haline geldi. Gazze'deki basına yansıyan, televizyonlardaki görüntülere baktığımızda gerçekten 2. Dünya Savaşından sonraki görüntüleri andırıyor. 2. Dünya savaşı 5-6 yıl sürmüş her yer yıkılmış harabe haline gelmişti. 20 Günde İsrail o Gazze'yi harabe haline getirdi. Binlerce ev yıkıldı ve bu mağduriyetlerin bu zulmün hesabı sorulmalı, İsrail bunun hesabını vermeli. Uluslararası kamuoyu bu hesabı sormak zorunda. Aksi takdirde bu coğrafyaya barış hiçbir zaman gelmeyecek. Dünya'nın artık bir İsrail sorunu var. Bu İsrail sorunu çözülmedikçe Ortadoğu ve dünyaya barış gelmeyecek. Umarım ki bir an önce barış kalıcı hale gelir ateşkes kalıcı hale gelir bu coğrafyada kan ve gözyaşı diner diye temenni ediyorum.

-"GÜMRÜKLERDE OY KULLANAN SAYISI 170 BİN 516"-

Yurt dışında sandıklar 3 Ağustos itibari ile kapandı. Orada kesin rakamı açıkladık. Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi devam ediyor 10 Aağustos'a kadar devam edecek. Dün sabah saatlerinde yaptığım açıklamada 152 bin rakamını vermiştim. Sat 10.20 itibari ile bana iletilen rakam 170 bin 516 vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullandı. Önümüzde daha 5-6 günlük bir süre var. Bu 5-6 günlük sürede bu sayının 250 binleri geçeceğini tahmin ediyorum. Gümrük kapılarında kurulmadan önce ülkemize tatil için gelen vatandaşlarımız var. Bunlar istedikleri taktirde giriş çıkış yapmadan gidip bulundukları yer de veya en yakın gümrüklü havalimanında oylarını kullanabilirler."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler: Dünyanın Artık Bir İsrail Sorunu Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement