Başbakan Yıldırım: Bunlar Asker Kılığında Rütbesiz Canilerdir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Bunlar Asker Kılığında Rütbesiz Canilerdir

Ankara'da vatandaşa helikopterle ateş açan pilotların yabancı uyruklu oldukları yönündeki iddiaların sorulduğu Başbakan Yıldırım, "Fazla abartmışlar öyle bir şey yok. Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir" dedi.

26.07.2016 00:26  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında Ankara'da vatandaşa helikopterle ateş açan pilotların yabancı uyruklu olduğu yönündeki soruya yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, "Bunların nüfusunda T.C. yazması hiçbir şeyi değiştirmez. Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir. Terörist grupların elemanlarıdır." dedi.

VATANDAŞI VURAN PİLOTLAR SORULDU

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım'a "Dün bir kadın savaş pilotunun yakalandığı bilgisi kamuoyuna yansıdı, özellile İstanbul'da F16 deniyor ama kendi ifadesiyle helikopter kullandığı ve askerlerin sevkiyatını sağladığını belirtti. Ankara için de bu isimler belli oldu mu bu pilotların isimleri belli midir? Bir de bir iddia ortaya atılıyor özellikle Ankara'da Genelkurmay'ın önündeki vatandaşlara ateş açan sortilerle üstümüzden geçen F16 pilotlarının Türk olmadığı yabancı uyruklu olduğu iddiası var ne diyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

"FAZLA ABARTMIŞLAR"

Başbakan Yıldırım ise "Fazla abartmışlar öyle bir şey yok. Ama bunların nüfusunda T.C. yazması hiçbir şeyi değiştirmez. Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir. Terörist grupların elemanlarıdır. Silahlı Kuvvetlerimizin kurumsal itibarıyla hiçbir alakaları yoktur.

"HEPSİ BİRBİRİNİ İHBAR EDİYOR"

O yüzden eleştirilerinizde asla asla vatandaşlarımızdan istirhamımız odur ki teröristlerle ülkesini vatanını milletini seven askerlerimizi polislerimizi bir tutmayalım. Bu işe kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor, hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var yok, herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek." diye yanıt verdi.

Başbakan Yıldırım: Bunlar Asker Kılığında Rütbesiz Canilerdir

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Bunlar Asker Kılığında Rütbesiz Canilerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement