Başkan Akel, Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Akel, Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Etti

Başkan Akel, Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Etti

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Engin Akel, temayül yoklamasını değerlendirirken, öğrencilerin zehirlenmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

04.03.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Engin Akel, temayül yoklamasını değerlendirirken, öğrencilerin zehirlenmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, parti binasında gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti'de geçtiğimiz hafta gerçekleşen temayül yoklamasını değerlendiren Başkan Akel, bir birinden kıymetli aday adaylarının yarıştığını kaydetti.

Engin Akel, geçtiğimiz günlerde ilçede bir okulda 230 öğrencinin zehirlenmesiyle ilgili Okulun Müdürü Mehmet Toprak'ın sosyal paylaşım sitesinde "Bu çocukları sen zehirlemiş olmayasın" şeklinde Engin Akel'e yönelik paylaşımda bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akel, "Ben bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Yalnız son dönemlerde yerel basında çokça arkadaşımız bu soruyu bana yönelttiler. Ben o şahsa cevap vermek istemem çünkü o benim muhatabım değildir. Ben burada siyasi bir partinin temsilciyim. Bahsettiğiniz arkadaş 657'ye tabi bir memurumuzdur. Şık olmamıştır. Bize emanet edilen 230 evladımız bir pansiyonda zehirlenmiştir. Bunu hiç kimse isteyerek, bilerek böyle bir şeye sebebiyet vermez. Hiç kimse böyle bir şeyin olmasını istemez. Ama böyle bir olay gerçekleşmiştir. Olayın olduğu gece Kahta Devlet Hastanesi'ne gidip öğrencilerle görüştüm. Kaymakamımız, Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü gibi kurum amirleri de geldiler. Seferber olduk. İktidar partisinin gücünü kullanarak her şeyi oraya seferber edelim dedik. Bunun üzerinden hiç kimse polemik yaratmaya bizi birbirimize düşürmeye çalışmasın biz bu tür oyunlara gelmeyiz. Fakat o şahsın, 'Bu çocukları zehirleyen sen olmayasın' cümlesi bizi yaralamıştır. Şimdi birileri diyor ki başkan acaba oranın yemeğini sen mi veriyorsun? ya da orada çalışanları sen mi yerleştirdin? Ben buradan açık net bir şekilde şunu söylemek isterim. Oranın yemeğini özel firmalar vermiyor. Benim firmamda yok. Benim bir marketimde yok. Benim kasabımda yok ve ben böyle işlerin içerisinde de bulunmam. Oranın yemeği oradaki personel tarafından yapılmaktadır. İdaresi de okul yönetimi tarafından yapılmaktadır. Alışverişini de okul yönetimi yapmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü olay ile ilgili soruşturma başlatmıştır. Takipçisi olacağız. Eğer benim bu konuda bir dahilim varsa ya da herhangi bir şekilde bana dayanacak bir şey olursa ben Cumhuriyet Savcılarını burada göreve davet ediyorum. Benim en ufak bir alakam tespit edilirse sonuna kadar da gitsinler. Ama bunun arkasında başka biri çıkarsa onun hakkında da gerekenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ben en azından bu olayı örtbas ettirmeyeceğim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akel, Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement