Başkan Aktaş: "Yapılacak Çok İşimiz Var" - Son Dakika
Güncel

Başkan Aktaş: "Yapılacak Çok İşimiz Var"

Başkan Aktaş: "Yapılacak Çok İşimiz Var"

Bursa İnegöl İlçe Belediye Başkanlığı'na üçüncü kez seçilen Alinur Aktaş, Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne dönüşen eski belde belediyelerini ziyaret ederek, personelle bir araya geldi.

03.04.2014 16:25

Bursa İnegöl İlçe Belediye Başkanlığı'na üçüncü kez seçilen Alinur Aktaş, Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne dönüşen eski belde belediyelerini ziyaret ederek, personelle bir araya geldi.

İnegöl'e mahalle olarak bağlanan Yeniceköy, Cerrah, Kurşunlu ve Tahtaköprü mahallelerinde incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün 4 beldemizin tamamını taradık. Hem Yeniceköy, hem Cerrah, hem Kurşunlu, hem Tahtaköprü bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 seçimlerine kadar tüzel kişiliği devam eden belediyelerdi. 30 mart itibariyle de artık İnegöl'ün birer mahallesi olarak hizmet verecekler" dedi.

İnegöl Belediyesi'nin, Alanyurt ve Akhisar Ek Hizmet Noktası'ndan sonra şimdi 4 tane daha Ek Hizmet Binası'nın olduğunu vurgulayan Aktaş, bu binaların, personelin dönüşümü ve buralarda kurulacak sistemle alakalı değerlendirme yapmak üzere belediye çalışanları ile tanıştıklarını ve bundan sonraki süreçte yapmak istediklerini onlarla paylaştıklarını ifade etti.

Bu değişim ve dönüşümün 1-2 aylık zaman alacağını belirten Aktaş, "Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, her 4 beldemizin, yani 4 yeni mahallemizin nüfusunun tamamı da İnegöl Belediyesi'nin hizmetlerinden doya doya istifade edecekler. Bu arada Büyükşehir'e adaptasyonla alakalı süreç de aynı şekilde devam ediyor. Biz, özellikle bu noktaların hem tahsilat, hem hizmet masası, hem zabıta hizmetlerinin devamını sağlayacağız. Her ek binamızın bir koordinatörü olacak. Bunlarla ilgili sorumlu bir başkan yardımcısı arkadaşımız olacak. Ayrıca 6 ek hizmet binamızı da, köylerimizi de devamlı tarayacağız. Hizmetlerimizle buraları buluşturacağız" dedi.

Beldeden mahalleye ziyaretleri yapacağını belirten Aktaş, "Bugün sadece personelimizle tanışmak, binalarımızdaki değişim ve dönüşümü sağlamak adına, neler yapabiliriz, noktasında bir ziyaret gerçekleştirdik. Ben özellikle bu sürece kadar beldelerimizde, belediyelerimizde başkan, meclis üyesi ve yönetici olarak, personel olarak hizmet vermiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 4 beldemizden toplam 101 personel 6 da il özel idaresinden olmak kaydıyla 107 tane personel bize devroldu. Bu çok ciddi bir rakam. İnegöl Belediyesi'nin gücünün üstünde bir rakam. Ama takdir edersiniz ki, mümkün olduğunca mağduriyet oluşturmadan sürecin adaptasyonunu sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Aktaş, "Ben tüm çalışan arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Muhakkak onlarda da bu geçişle alakalı bir boşluk oluşmuş olabilir, hafiften bir hayal kırıklığı gibi bir durum söz konusu olabilir ama inanıyor ve ümit ediyorum ki, en kısa zamanda İnegöl Belediyesi'nin güçlü hizmetleriyle beraber, bu işin bir parçası olarak, arkadaşlarımız da sürece devam edecekler. Hepsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Aktaş: 'Yapılacak Çok İşimiz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement