Başkan Bakıcı Bahar Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Bakıcı Bahar Bayramını Kutladı

Başkan Bakıcı Bahar Bayramını Kutladı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen ‘Hıdırellez’ için bir kutlama mesajı yayımladı.

06.05.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen 'Hıdırellez' için bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, "Kültür, bir milleti ayakta tutan ve fertlerini birbirine bağlayan en önemli unsurlardan biridir" diye belirten Başkan Bakıcı; "Yeryüzünde var olduğu günden beri, sahip olduğu kültürel değerleri, gittiği her coğrafyaya taşıyan Türk milleti, tarih boyunca bu zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar getirmiştir. Her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs'ta kutladığımız 'Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı' Türk Milletinin kültürel değerlerinden biridir. Türk dünyasının yüzlerce yıllık zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden birini oluşturan Hıdırellez, Tarih boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk Milleti tarafından, bu kültürel zenginliğin özüne uygun olarak korunmuş ve kuşaktan kuşağa aktarılmıştır. Tarihimizde dostluğa, kardeşliğe hizmet eden ve doğa sevgisini sembolize eden Hıdırellez de günümüzde toplum olarak bir baharı daha karşılamanın mutluluğunun yanı sıra, daha nice yıllar daha temiz bir çevrede yaşanabilmesi için, sağlıklı çevre bilincinin oluşmasına da vesile olmalıdır. Dostluğu ve kardeşliği pekiştiren, baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramı'nın, sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum" şeklinde kaydetti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Bakıcı Bahar Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement