Başkan Can "Tarsus, Turizm Açısından Önemli Bir Kenttir" - Son Dakika
Güncel

Başkan Can "Tarsus, Turizm Açısından Önemli Bir Kenttir"

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'un turizm açısından önemli bir kent olduğunu belirtti.

14.04.2014 15:46

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'un turizm açısından önemli bir kent olduğunu belirtti.

Tarsus'un turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu belirten Başkan Can, Tarsus'un tarihin derinliklerinden gelen cazibe merkezi olma özelliğinin yeniden ortaya çıkacağını ifade etti.
Başkan Can "Tarsus, her manada turizm denince özellikle bundan sonra akla gelecek olan önemli bir yerleşim yeri, önemli bir ilçe. Tarsus denince doğasıyla, tarihiyle, deniz ve kar turizmiyle her manada çok önemli bir bölge. Tarsus'u, turizmde büyük atılımlar bekliyor. Belediye olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Tarsus'un turizmden pay alması için sadece yerel yönetimin çalışması yeterli gelmeyecektir. Çukurova Havalimanı, Tarsus – Kazanlı Kıyı Şeridi Turizm Projesi, Karboğazı Kayak Merkezi turizm alanı gibi yatırımların biran önce hayat bulmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Can, Daniyal Peygamberin mezarının ortaya çıkarılması ve restore edilmesiyle hizmete girmesinin Tarsus'un inanç turizminde isim yapacağını belirtti.

Başkan Can, Tarsus Evleri, Saint Paulus Kuyusu ve Anıt Müzesi, Kubat Paşa Medresesi, Kleopatra Kapısı, Roma Yolu, Eshab-ı Kehf ile Tarsus'un din, tarih ve kültür merkezi olduğunu bir kez daha ispatladığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Can 'Tarsus, Turizm Açısından Önemli Bir Kenttir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement