Başkan Doğan, Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan, Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti

Başkan Doğan, Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti

İzmit Belediyesi, Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Gününe dikkat çekmek için Yürüyüş Yoluna su ve mendillerin yer aldığı stant açtı.

12.06.2015 16:48  Güncelleme: 16:54

İzmit Belediyesi tarafından, Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'ne dikkat çekmek için Yürüyüş Yolu'na su ve mendillerin yer aldığı stant açıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nde vatandaşlara su ve mendil dağıtarak çocuk işçiliği ile mücadele konusuna dikkat çekti. İzmit Yürüyüş Yolu'nda vatandaşlara mendil su dağıtan Başkan Doğan yaptığı açıklamada, "Belki de çoğumuzun çok da duymadığımız çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekmek için bu etkinliği düzenliyoruz. Hayatta çeşitli zorluklar, sıkıntılar var. Çocuklarımız bu nedenle erken yaşta hayatın içine atılıyor. Aileler bu sıkıntılar karşısında çocuklarını iş hayatının içine atmanın yanında çocukların çocuk olmasından faydalanarak onların üzerinden para kazanma düşüncesi içinde olabilirler. Her nedenle olursa olsun, bir çocuğun çocuk yaşta yapması gerekenler dışındaki yaptığı her şey çocuğun zararınadır, çocukların istismar edilmesidir. Bu yapılanlar, çocuğumuzun gelecekte sağlıklı bir birey olmasının engellenmesidir" dedi.

Çocuğa, çocuk yaşta yapması gereken işler dışında işler yaptırılmaması gerektiğini belirten Doğan, "Bir çocuğa, mendil, su sattırmak istismardan başka bir şey değildir. Bunları yaptırmak çocuğun geleceğini öldürmek demektir. Bir çocuğun sattığı mendili, suyu almak da aynı şeydir. Bunun için çocuk işçiliği konusunda çok hassas olmalıyız. Bir mendil ve su almaktan ne çıkar dememeliyiz. Mendil, su alarak çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Bu ülkemizin geleceğine sıkılan bir kurşundur. Değerlerimizi teslim edeceğimiz yarının büyüklerine yapılacak en büyük kötülüktür. Mutsuz aileler, sorunlu aileler demektir. Yoksulluk, hiçbir çocuğun istismar edilmesine neden olamaz. Günümüzde, sosyal anlamda, kaymakamlıklar, belediyeler sivil toplum örgütleri bu tür ailelere önemli destekler sağlamaktadır. Çocuklar bize emanettir. Onlara sahip çıkıp en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Çocuklara yaşına uygun faaliyetler yaptırmazsak, onlardan faydalanmaya kalkışırsak işte o zaman geleceğimiz karanlık demektir" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan, Çocuk İşçiliğine Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement