Başkan Güler'den Çıkartılan İşçilerle İlgili Açıklama - Son Dakika
Yerel

Başkan Güler'den Çıkartılan İşçilerle İlgili Açıklama

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, dün yerel bir gazetede yayınlanan ‘’Başkan Kutlamada İşçiler İsyanda ‘’ başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

11.03.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, dün yerel bir gazetede yayınlanan "Başkan Kutlamada İşçiler İsyanda " başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Başkan Güler, yayınlanan haberde 7 işçinin sözleşmesinin sona erdiği ve yeniden sözleşme yapılmadığının iddia edildiğini hatırlattı. Eskişehir merkez ve ilçelerinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 460 kişinin çalıştığını anlatan Güler, "İŞKUR'un bu programı, toplum yararına bir iş ya da hizmetin geçici olarak yürütüldüğü bir istidam ve eğitim modelidir. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınan kişiler kendi istekleriyle toplum yararına bir işte geçici olarak "en fazla 9 ay" istihdamının sağlanması amaçlanmıştır. Toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışan kişiler asgari ücret ve sosyal sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu kapsamda kurumlarda çalışan işçilere 9 aylık süresi dolduğunda program gereği 3 ay çıkış verilmekte, daha sonra tekrar 9 ay işbaşı yaptırılmaktadır" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Güler'den Çıkartılan İşçilerle İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement