Başkan İlk Toplantısına Emek Mahallesinde Başladı - Son Dakika
Yerel

Başkan İlk Toplantısına Emek Mahallesinde Başladı

Başkan İlk Toplantısına Emek Mahallesinde Başladı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, mahallelerde yapılması planlanan çalışmalar, eksikler ve halkın taleplerinin yerinde alınması ile ilgili düzenlediği mahalle toplantıları Emek Mahallesi’nde başladı.

03.09.2015 18:30

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, mahallelerde yapılması planlanan çalışmalar, eksikler ve halkın taleplerinin yerinde alınması ile ilgili düzenlediği mahalle toplantıları Emek Mahallesi'nde başladı.

Vatandaşlar ile haftada iki gün bir araya gelinerek karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşecek olan toplantılarda yapılabilecek çalışmaları tamamlamak amacı ile düzenlenen toplantıların ilki Emek Mahallesi Merve Tatil Sitesinde vatandaşların yoğun ilgisi ile başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bu toplantıda muhtarlarımızdan mahalleleri ile ilgili talepleri aldıklarını ancak mahalle sakinleri ile de görüşmenin karşılıklı istişarelerde bulunmanın verimi daha da arttıracağını düşündüğünü söyleyerek, "Hükümetin kurulamamasına, ödeneklerde kesintiler olmasına rağmen çalışmalara ara verilmediğini yine devletin uğramış olduğu gelir kaybı, yani vergilerin oluşmamış olmasından kaynaklanan belediye olarak kaynaklarda azalmalar meydana geldi. Bununla birlikte bizlerde hemen sıcak asfaltı durdurduk. Çünkü bunu ödeyememe durumu oluşabilir ve bununla birlikte işçi kardeşlerimizin maaşlarını veremeyecek bir belediye durumuna düşebilirdik. Ben buna asla izin vermezdim. Benim anlayışım işçilerimizin alın teri kurumadan maaşlarını alabilmeleri üzerinedir. Ancak devletimiz görevinin başında ve yüzde 40 olan kesintilerimizi yılbaşına kadar yüzde 12 ye kadar çekti. Bu karar en azından belediyeler biraz rahat nefes alsın diye alınmış bir karardır. Bu sebepten dolayı da asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Safranbolu Belediyesi olarak 5-6 adet yeni park inşaatı, daha çok hiç açılmamış yolların açılmasını, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarını yapmaya ve Belediyenin hizmet araç gereç parkındaki eksiklikleri giderdik. Bu yıl ise o açtığımız yolların asfaltını tamamlamayı yine kaldırım gibi düzenlemelerini 15 adette park yapımını gündemimize aldık. Bunun yanında SAKEM şubelerinin arttırılmasını, mevcut yaşam alanlarında eksikliklerimiz varsa onları tamamlamayı planladık. Bunları yapmak için ise bu seneki bütçemizi 43 trilyon olarak belirledik. Ancak az önce belirttiğim gelir kayıplarından dolayı belki bu rakama ulaşamayacak ama yine de yakın rakamları bulacağız diye düşünüyorum" dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Ağustos ayı itibari ile çalışmaların büyük bir tempo harcandığını kaydeden Başkan Aksoy, "Öncelikle Harmanlarda, Bağlarbaşı Mahallesinde Sülük Gölü Mevkiinde tamamlaması gereken asfalt vardı onlar tamamlandı. Ardından 8 okullumuzun bahçelerinde spor sahaları, asfalt gibi çalışmaları tamamladık. Bu çalışmamız diğer okullarımızda da devam ediyor. Yine Cemal Caymaz Mahallemizdeki çalışmalar bitirildi diyebiliriz. Bunun yanında kanyonun kenarında bir yürüyüş parkuru yapılıyor. 15 parkımızın bu yıl birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Yine 140 bin metrekare alan soğuk asfalt ile kaplanacak" dedi.

Mahalle sakinlerinin yapılmasını istedikleri çalışmalara, karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı çalışma talep edilen yerleri gezerek sonlandı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan İlk Toplantısına Emek Mahallesinde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement