Başkan Karaosmanoğlu, ''Eğitimin görevi iyi insan yetiştirmektir'' - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu, ''Eğitimin görevi iyi insan yetiştirmektir''

Başkan Karaosmanoğlu, \'\'Eğitimin görevi iyi insan yetiştirmektir\'\'

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Solaklar İlkokulu'ndaki yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı

19.09.2016 17:44  Güncelleme: 17:45

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla İzmit Solaklar İlkokulu'ndaki açılış törenine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl belirlenen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasını içeren videoların da izlendiği törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Eğitim fedakârlık ister. Anne, baba, öğretmen ve yönetici hep birlikte hem kendimize, ailemize, şehrimize, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyorsak, çocuklarımızı hayırlı evlat olarak yetiştirmek zorundayız. Eğitimin görevi de iyi insan yetiştirmektir" dedi.

İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve kent yöneticilerinin katıldığı törende konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, "2016-2017 öğretim yılımızın hayırlı uğurlu ve başarılı geçmesini Allah'tan diliyorum. Eğitim milletlerin kalkınmasında olmazsa olmazıdır. Unutmayalım ki; iyi insan yetiştirmek hepimizin görevidir. En büyük zenginliğimiz olan çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlarsak, onların beyinleri ve gönülleri güzel eğitimle güzel bilgilerle donatırsak, 15 Temmuzları bir daha yaşamayız" diye konuştu.

ZULME KARŞI GELMENİN ÖRNEĞİNİ 15 TEMMUZ'DA YAŞADIK

Gençlerin demokrasiye ve haksızlıklara nasıl karşı gelinir bunun örneğini 15 Temmuz'da gösterdiğinin altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Zulme ve haksızlığa boyun eğmemeyi öğretmek ve anlatmak, eğitimin işidir ve bunu da zaten de yapacaktır. İnşallah bundan sonraki süreçte anneler ve babalar, öğretmenlerimizle birlikte eğitim ordumuz, çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştirmek için daha büyük gayretle çalışacağız. Bu da gerekli bir durumdur. Çocuklarımızın bilgisi ve birikimin yanı sıra yeteneklileri de keşfetmeliyiz. Yavrularımızda ve gençlerimizde boşluk bırakmamalıyız. Bir kez daha yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu ve Vali Güzeloğlu, ders zilini çalmalarının ardından sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere başarılar dilediler ve hediyelerini takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu, ''Eğitimin görevi iyi insan yetiştirmektir'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement