Başkan Kocamaz'a Ziyaretler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz'a Ziyaretler Sürüyor

Başkan Kocamaz\'a Ziyaretler Sürüyor

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

24.04.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarette konuşan TADER Başkanı Semih Özsu, Tarsuslu bir hemşerilerinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek, "20 yıl boyunca Tarsus'ta gerçekleştirdiği hizmetler ve eserler için kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Mersin'in her köşesini kucaklayarak, daha güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz. Üniversite öğrencilerinin özellikle kayıt zamanı yurt problemi yaşadıklarını belirtmek isterim. Ayrıca Mersin Tanıtım Günleri'ni yapmak istiyoruz ve bunun ilk adımı olarak Mayıs ayının sonunda 'Dünden Bugüne Tarsus' isimli bir fotoğraf sergisi düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca sosyal faaliyetler kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik programlara devam ediyoruz. Bu etkinliklerimizde sizleri de yanımızda görmekten büyük memnuniyet duyacağız" dedi.

Başkan Burhanettin Kocamaz ise Özsu'nun iyi dilekleri için teşekkür ederek, "30 Mart 2014 tarihinde Mersinliler, Aziz Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e Sahip Çıkın' sözünü dinleyerek bizleri görev başına getirdi. Mersin'in en büyük problemi olan işsizlik oranı, yaz aylarında yüzde 22'yi, kışın yüzde 29'u buluyor. Kentin ikinci problemi altyapı eksikliği, üçüncü eksikliği trafik ve ulaşım olarak karşımıza çıkıyor. Mersin-Adana arasında Karayolları'nın bir çalışma programı var. Bu programın biran önce hayata geçmesini istiyor ve yine bu program kapsamında, projelerimiz arasında yer alan hafif raylı sistemin kendine yer bulmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Yeni bir belediye binası için proje çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Kocamaz, "Seçim taahhütlerimiz arasında yer alan deniz otobüsü için bu işe talip olan bir heyet gelerek görüşme yapmak istiyor. Kent estetiğini bozan iki adet köprüyü yıkarak, yerlerine yeni projeler hayata geçirmek istiyoruz. Merkezdeki trafik akışını rahatlatmak için de bazı noktalara battı-çıktı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Bütün işleri Mersin'deki tüm sivil toplum örgütleri ile yapmak ve Mersin'i birlikte yönetmek istediklerini bir kez daha vurgulayan Kocamaz, "Özellikle üç büyük şehre hastalarını götüren ve üniversite kayıt döneminde yer sıkıntısı yaşayan öğrencilerin, geçici ikametini sağlayacak konukevi projemiz var. İmkanlar dahilinde ilk etapta kiralık olarak tutabileceğimiz böyle bir bina, Mersin dışında işleri olan vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Tarsus'ta 4 yıllık üniversite öğrencilerine sağladıkları burs yardımını, Mersin geneline yaymak istediklerini de kaydeden Kocamaz, "Bu konuda ilçe belediyelerinden de destek isteyeceğiz. Böylece özellikle ilk yıllarda öğrenim kredisi çıkmayan ve acemilik çeken öğrencilerimiz için bir katkı sunmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe belediyelerin payından, Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan parayı ayrı bir hesapta tutarak yine o belediyelerin hizmetinde kullanacaklarını ifade eden Kocamaz, "Çünkü bu paralar o ilçeler için kullanılmazsa, ilçeler bugünkünden daha geriye gider. Bu ilçeler arasında en şanslısı Tarsus. Çünkü Tarsus'un, başta altyapı olmak üzere birçok problemi çözülmüş durumda." dedi.

Konuşmaların ardından TADER Başkanı Semih Özsu, Başkan Kocamaz'a günün anısına bir plaket takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz'a Ziyaretler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement