Başkan Murat Hazinedar Şiir Okudu, Ünlü Şair Dinledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Murat Hazinedar Şiir Okudu, Ünlü Şair Dinledi

Başkan Murat Hazinedar Şiir Okudu, Ünlü Şair Dinledi

Ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun 50’nci sanat yılı kutlamaları öncesinde biraraya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, basın toplantısı esnasında ünlü şairin yazdığı ‘Bir yurttaş arıyorum’ şiirini seslendirince, Behramoğlu şaşkınlığını gizleyemedi.

20.01.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü şair Ataol Behramoğlu'nun 50'nci sanat yılı kutlamaları öncesinde biraraya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, basın toplantısı esnasında ünlü şairin yazdığı 'Bir yurttaş arıyorum' şiirini seslendirince, Behramoğlu şaşkınlığını gizleyemedi.

Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden Ataol Behramoğlu'nun 50'nci sanat yılı kutlamaları öncesinde ünlü şairle basın toplantısında bir araya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Behramoğlu'nun 'Bir yurttaş aranıyor' isimli şiirini okudu. Sürpriz karşısında önce şaşıran ünlü şair, şiirin bitmesiyle birlikte Başkan Hazinedar'ı alkışladı.

BAŞKAN HAZİNEDAR, SANATIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Ataol Behramoğlu'nun 50'inci sanat yılını kutlayan Murat Hazinedar, "Bazen kalın bir romana sığdıramayacağımız mesajı, usta şairler eliyle bir dörtlükte beklide tarihe kazıyoruz. İşte o tarihe kazılmış şiirleri yaşarken bizimle buluşturan, yani yaşarken değerini anladığımız şairlerden birisiyle Beşiktaş Belediyesi Buluşuyor. 50'nci yılınız kutlu olsun. Beraber nice yıllara, kaleminiz ve şiirleriniz çok yaşasın" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Sanatçıların hayata dokunuşları çok anlamlı ve değerli. Bunların izleri de biz siyasetçilerinkinden çok daha derin. Tarih çok az sayıda siyasetçiyi bugünlere taşımıştır ama sanat insanlarını geleceğe taşımak üzere dillendirmektedir" şeklinde konuştu.

"ŞİİR, EN YOĞUNLAŞTIRILMIŞ BİÇİMİYLE DUYGULARI DİLE GETİRİR"

Şiirin toplum ve sanattaki yeri ve önemine vurgu yapan ünlü şair Ataol Behramoğlu ise, "Şiirin kendi içinde yazdığı bir tarih var. Duygularımızın, hayal kırıklıklarımızın, hasretlerimizin tarihi. İnsana ait bütün ulusal derinliklerin tarihini sanatta, özellikle de şiirde görürüz. Çünkü şiir en yoğunlaştırılmış biçimiyle duyguları dile getirir" diye konuştu.

"ÜLKENİN GÜCÜ PARAYLA DEĞİL, SANATLA ÖLÇÜLÜR"

Sanata destek vermenin önemine de değinen Behramoğlu, "Burada sizin sanata ve şiire verdiğiniz değer esasında ülkemize bir katkıdır. Ülkenizin kültürel değerlerinin altını çiziyorsunuz, onları yükseltiyorsunuz. Bu çok önemlidir. Bir ülkenin gücü, değeri bununla ölçülür. Parasıyla puluyla falan değil, kültürel değeriyle sanatsal değeriyle, bilimsel buluşlarıyla ölçülür. Bu açıdan Beşiktaş Belediyesi'nin bu girişimini saygıyla karşılıyorum" dedi.

Toplantının ardından ünlü şair Ataol Behramoğlu, sanatının 50'inci yılı dolayısıyla çıkan 'Yarım Yüzyıldan Şiirler' isimli eserini kitapseverler için imzaladı.

Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden Ataol Behramoğlu, sanatının 50'inci sanat yılı, 31 Ocak Cumartesi saat 19.30'da Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 50'inci yıl kutlamasını çok sayıda şair, edebiyatçı ve sanatçının katılması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Murat Hazinedar Şiir Okudu, Ünlü Şair Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement