Başkan Piriştina'yı Duygulandıran Armağan - Son Dakika
Yerel

Başkan Piriştina'yı Duygulandıran Armağan

Başkan Piriştina\'yı Duygulandıran Armağan

Bulgaristan'ın Rudozem Kenti Belediye Başkanı'nın Buca Belediyesini ziyareti sırasında verdiği armağan, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

04.08.2014 14:15  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeş belediye görüşmeleri süren Bulgaristan'ın Rudozem Kenti Belediye Başkanı'nın Buca Belediyesi'ni ziyareti sırasında verdiği armağan, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Bulgar Başkan Rumen Pehlivanov'un, elleri olmayan genç bir kız tarafından yapılan patikleri armağan ettiği Başkan Piriştina, "Bazı engelli bireylerin engelleri ortadan kaldıran azmi, herkese örnek olmalıdır" dedi.

İADE-İ ZİYARET

Geçtiğimiz aylarda Buca Belediyesi Avrupa Birliği Komisyonu üyelerini konuk eden Rudozem Belediyesi, bu kez karşı ziyaret gerçekleştirdi. Buca'da konuk oldukları sırada Başkan Levent Piriştina'yı da ziyaret eden Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov'a, Belediye Meclis Başkanı Mitko Mladenov, Bulgar meclis üyeleri ve balkan derneklerinin temsilcileri eşlik etti. Ziyarete Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Beril Özalp ve Avrupa Birliği Komisyonu üyeleri de katıldı. 11-12 yıldır İzmir'e geldiğini, ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov, "Gördüğümüz sıcak ilgi bizi çok memnun etti. Biz belediye olarak daha küçük bir belediyeyiz ancak gösterdiğiniz misafirperverlik aramızdaki farkı ortadan kaldırdı" diye konuştu.

FESTİVALE DAVET

Pehlivanov, Piriştina'yı 15-16 Ağustos'ta gerçekleşecek Rudozem Şehir ve Madencilik Festivali'ne davet etti. Festivalin davetiyesini de teslim eden Pehlivanov, pek çok alanda işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Pehlivanov ayrıca Başkan Piriştina'ya altın plaket, Rodop armasını taşıyan ve engelliler tarafından dokunmuş bir paspas ile elleri olmayan engelli bir genç kız tarafından yapılan patikleri armağan etti. Ziyarete katılanları duygulandıran armağanlara teşekkür eden Başkan Piriştina, "Bazı engelli bireylerin engelleri ortadan kaldıran azmi, herkese örnek olmalıdır. Buca'ya yaptığınız ziyaret bizleri çok memnun etti. Üzerimize düşen neyse her zaman yapmaya hazırız. Yapılan görüşmelerin iki kent için de hayırlı olacağına inanıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Piriştina'yı Duygulandıran Armağan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement