Başkan Tahmazoğlu, Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tahmazoğlu, Resim Sergisi Açtı

Başkan Tahmazoğlu, Resim Sergisi Açtı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, resim sergisi açılışına katıldı.

17.06.2014 15:38

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, resim sergisi açılışına katıldı.

Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin çalışmalarından oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Sanko Park'taki serginin açılışını Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eşi Elif Tahmazoğlu ile birlikte gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi'nde açılan 'Yağlı Boya Resim Kursu' kapsamında 80 kursiyere 4 ay süren eğitim verildi. 80 kursiyerin çalışmalarından oluşan resimler için sergi açıldı.

Romanya asıllı Türk vatandaşı Nicoleta Kınoğlu tarafından Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezinin Sanat Atölyesi'nde 80 kursiyerlerle hazırlanan resimlerde belli bir konu ya da üslup kullanılmadı. Yağlı boya tekniğinin tuvale doğru aktarılmasının temel unsur olduğunu belirten Kınoğlu, öğrencilerine serbest konu tekniğinde çalışmanın yeni resimler oluşmasında önemli unsur olduğunu öğreterek eserlerin üretilmesine katkı sağladı.

Sergi açılışı sonrası açıklama yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi'nde Nicoleta hocamızın önderliğinde 80 kursiyerimizin 4 ay boyunca yapmış oldukları resimleri bugün Sanko Park'ta sergiliyoruz. Resimlerin hepsi birbirinden güzel. Çok büyük emek, düşünce ve hayal ürünü var. Herkesin ellerine sağlık. Ben Nicoleta hocama da teşekkür ediyorum. Kendisinin de ellerine sağlık. Nicoleta hocam, hem resim yapıyor hem de öğretiyor. Güzel ressamlar yetiştiriyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Başkan Tahmazoğlu, serginin açılışının ardından Yağlı Boya Resim Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Sanko Park'ta açılan resim sergisi, 18 Haziran gününe kadar açık kalacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tahmazoğlu, Resim Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement