Başkan Tok: "Zengin Fakir Herkes Bir Sofrada" - Son Dakika
Yerel

Başkan Tok: "Zengin Fakir Herkes Bir Sofrada"

Başkan Tok: "Zengin Fakir Herkes Bir Sofrada"

Komşu İftarları kapsamsında İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Sokaklara kurduğumuz bu sofralar zengini fakiri herkesin sımsıkı bir arada kalmasını sağlıyor” dedi.

17.06.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Komşu İftarları kapsamsında İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Sokaklara kurduğumuz bu sofralar zengini fakiri herkesin sımsıkı bir arada kalmasını sağlıyor" dedi.

İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Ramazan ayı boyunca devam edecek olan komşu iftarlarının yeni durağı İstasyon Mahallesi oldu. Üç yıldır gerçekleşen iftar yemeğine mahalle sakinlerinin ilgisi yine fazla oldu. İftar alanına akın eden vatandaşlarla tek tek sohbet eden ve Ramazan aylarını kutlayan Başkan Tok, vatandaşlar tarafından teşekkür ile karşılandı. Düzenlenen komşu iftarı programında İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri bir araya geldi.

SICACIK BİR YUVA

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Komşu İftarları'nın sadece fakir sofrası olmadığını 7'den 70'e herkesin kucaklaştığı masalar olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyemiz olarak gerçekleştirmiş olduğumuz komşu iftarlarımızın bir yenisi İstasyon, Kılıçdede ve Bahçelievler Mahallesi sakinlerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Saadet Caddemizde gerçekleştirdiğimiz bu iftarımız her sene dolu dolu geçiyor. İlkadım'da Ramazan her yıl daha güzel geçiyor. Çünkü kardeşliğimizi her yıl daha büyük paylaşıyoruz. Her yıl daha kalabalık oluyoruz. Komşu İftarlarımızın ilk senesinde vatandaşlarımız kurulan bu masalara oturmaktan çekiniyorlardı. Acaba bir fakirin garibanın hakkını yer miyim diye. Bu sofralar zengini, fakiri buluşturmak için kurulan masalar. Bu sofralar bizlerin hep bir arada bir bütün olarak kalmasını sağlayan masalar. Bizler zaten İlkadım Belediyesi olarak ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerimize her akşam sıcak yemeklerini, erzaklarını ve daha nicelerini gönderiyoruz. Yıllar geçtikçe halkımızın bu sofraların kardeşlik sofrası olduğunu anladı ve her sene daha kalabalık daha coşkulu oluyor komşu iftarlarımız. Biz belediye olarak geçen sene başlattığımız özel paketler halinde halkımıza sunduğumuz iftar yemeği uygulamamız İlkadımlılardan da büyük beğeni topladı. Vakumlu otomatik paketleme makinesiyle hijyenik bir ortamda paketlenen yemekler termos yemek kaplarıyla uzun süre boyunca sıcaklığını koruyor. Tatlısından çorbasına tüm yiyeceklerin özel bir kutuda servis edilmesinin yanında, sıra bekleme sıkıntısı olmadan masalarda hazır bir şekilde bulunuyor. Bu uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız iftar yemeğini alırken kuyrukta beklemiyor. Vatandaşımız, orucunu açmak için sıra beklemeden ezanın okunmasını bekliyor" diye konuştu.

MUSTAFA ÖZŞİMŞEKLER'DEN SOHBET

Başkan Tok, akşam namazının ardından Derebahçe Derebahçe Hacı Dursun Öksüz Camii'nde teravih namazı öncesinde Mustafa Özşimşekler tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören sohbet programına katıldı. Mustafa Özşimşekler'in eşsiz sohbetini dinlemek için çevre ilçelerden Derebahçe'ye gelen vatandaşlar program sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tok: 'Zengin Fakir Herkes Bir Sofrada' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement