Başkan Toltar Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Toltar Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Toltar Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan engelli vatandaşlar ve ailelerine yemek vererek onlarla birlikte sohbetler etti sorunlarını dinledi.

18.05.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan engelli vatandaşlar ve ailelerine yemek vererek onlarla birlikte sohbetler etti sorunlarını dinledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar Engelliler Günü nedeniyle Dilovası'nda yaşayan engelliler ve aileleri ile bir yemekte buluştu. Programda konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Engelli vatandaşlarımız ve onların fedakar ailelerine, hizmetlerimizde her zaman pozitif ayrımcılık gösteriyoruz. Onlar bizim ilçemizin özel sakinleridir, hizmetlerimizin sunumunda onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaları yapmak bizim en büyük önceliğimizdir. Çünkü yaşamımız boyunca hayatımızı zorlaştıran engellerle yaşamak durumunda kalabiliriz. Bu yaşamın doğal akışında var olan bir durumdur. Bu yaşama ters olan bir şey değildir. Asıl yaşamın akışına ters olan bunun bütün hayatı kısıtlayan bir engel olduğunu düşünmek ve düşündürmektir. Bunun için engelli kardeşlerimizin sorun ve sıkıntılarına ortak olup; toplumca bu konuda empati kültürünü geliştirmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatla bütünleşmesi için daha özverili olup. Herkes gibi çalışmasını, hayata katılmasını sağlamak hepimizin asli görevidir" dedi.

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yerel yönetimlere de çok iş düştüğünü belirten Başkan Toltar, " Yerel İdareciler olarak bizimde olmazsa olmazımız engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkanlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmanın bilinci ile maddi ve manevi destekte bulunuyor, bulunmaya da devam ediyoruz.

Engelli vatandaşlarımızı tespit edip, yaşamlarında yardımcı olmaya çalışıyor, dertleri ile hemhal oluyoruz. Dilovası Belediyesi olarak engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin fiziki şartlarını düşünüyor. Kamu binalarının yapısını ve kaldırımları engelli kardeşlerimize kolaylık sağlayacak şekilde planlıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için sosyal alanları rahat kullanılması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İlçemizin muhtelif noktalarında gereken çevre koşullarında düzenlemeler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Çünkü bizler engel tanımayan bir hizmet anlayışına sahibiz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toltar Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement