Başkan Yıldırım'dan Veda Turu - Son Dakika
Yerel

Başkan Yıldırım'dan Veda Turu

Başkan Yıldırım\'dan Veda Turu

Talas'ın 107 yıllık belediye tarihinde üst üste seçilen tek başkan olan Rifat Yıldırım, 30 Mart'ta görev süresinin tamamlanması nedeniyle ilçede veda turlarına başladı.

13.03.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas'ın 107 yıllık belediye tarihinde üst üste seçilen tek başkan olan Rifat Yıldırım, 30 Mart'ta görev süresinin tamamlanması nedeniyle ilçede veda turlarına başladı. Ziyaretleri okullardan başlatan Başkan Yıldırım, "Talas'ın eğitimde geleceğine de yatırım yaptık" dedi.

Veda turu kapsamında ilk olarak okulları ziyaret etmeye başlayan Başkan Yıldırım, okul müdürleri ve öğretmenlerle görüştü. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyaretler Talas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile başladı. Okul müdürü Tekin Alpaslan tarafından karşılanan Başkan Yıldırım, öğretmenler odasında eğitimcilere seslendi. Başkan Yıldırım, görevlerini en iyi şekilde yaptıklarına inandığını belirterek, "Hepiniz şehrin gelişimini yakinen görüyorsunuz. Ben o kısma girmeyeceğim, ama yasal olarak zorunluluğumuz olmamasına rağmen eğitimde yaptığımız çalışmalara baktığımızda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik" şeklinde konuştu.

Eğitime imkanlar doğrultusunda katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, "Örneğin 7 okulumuza mini futbol sahası yaptık. Eğitimde birçok çalışma yaptık ama yaptığımız en önemli çalışma önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacak Başakpınar mahallemizde planlaması biten, 10 bin öğrenci kapasiteli, 180 bin metrekare alan üzerine kurulacak kampus lise projesidir. Yani Talas'ın gelecekteki eğitim planlamasını da hazırlamış vaziyetteyiz. Bugün itibariyle 2 okulumuzun daha arsa sorununu çözdük; birinin hayırseveri hazır. Görevler geçici, aslolan gök kubbede hoş seda bırakmaktır" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker de, Talas'ın iki dönem üst üste seçilen başkanı olması ve eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Yıldırım'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul müdürü Tekin Alpaslan, Başkan Yıldırım'a okula katkıları nedeniyle plaket takdim ederken, Başkan Yıldırım da kendisine Talas'ın kır çiçeklerinden oluşan duvar saati hediye etti. Başkan Yıldırım'a, daha sonraki ziyaretleri sırasında sırasıyla Fatma Zehra Dülgeroğlu Orta Okulu, Derviş Güneş Orta Okulu müdürleri tarafından plaket verildi. Ayrıca ziyaretler kapsamında belediye tarafından konferans salonu iç tefrişatı yapılarak açılan Talas Ticaret Meslek Lisesi ve Sahra Galip Özsan İlköğretim okulu Müdür ve öğretmenleri Başkan Yıldırım'a teşekkür ederek plaket takdim ettiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yıldırım'dan Veda Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement