Başkan Yılmaz'a Ahlik Haftası Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz'a Ahlik Haftası Ziyareti

Başkan Yılmaz\'a Ahlik Haftası Ziyareti

Ahilik Kültür Haftası kutlamaları kapsamında Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve beraberindeki esnaf oda başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

23.09.2014 13:10

Ahilik Kültür Haftası kutlamaları kapsamında Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve beraberindeki esnaf oda başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, oda başkanlarıyla bir süre sohbet etti. Ahiliğin önemine değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Her sene Samsun'da Ahilik Haftası sürecinde Ahiliği bir gelenek olarak yaşatmaya yönelik çabalarımız oluyor. Bu çabalar sonucu her sene Ahilik Haftası sizler tarafından kutlanıyor. Ahilik ticarette ve zanaatta yüksek ahlak hedefleyen, kaliteli hizmet ve güvenilir ticaret hedefleyen, bugünün modern dünyasında yasalarla, kanunlarla tüketicinin haklarını güvence altına almaya çalışan yasaların yapmaya çalıştığını 13. yüzyılda atalarımız Ahi ocaklarında gerçekleştirmişler. Zanaatkarın yaptığı zanaat hizmetini kaliteli bir hizmete dönüştürmek için Ahilik ahlakına ihtiyaç duymuşlar. Bir ticarette karşılıklı olarak kişilerin birbirini kandırmamasını, aldatmamasını ticaretin gereği olan yapılması gereken tutum ve davranışları Ahilik ahlakıyla tesis etmeye çalışmışlar. Dünyanın başka kültüründe böylesine bir kültür yoktur" dedi.

Daha sonra SESOB Başkanı Güler, Başkan Yılmaz'a kaftan tablosu, çikolata ve çiçek hediye etti.

Ziyarette ayrıca, Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, il ve ilçe oda başkanları hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz'a Ahlik Haftası Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement