Başkan Yılmaz Susuzluğu Bitirecek Formülü Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz Susuzluğu Bitirecek Formülü Açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çakmak Barajı'nda ki su seviyesinin endişeye düşüren seviyede olduğunu belirtti.

10.09.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada ise "Suat Uğurlu Barajı'nı Çakmak barajına Bağlama yönünde bir projemiz var. Proje, Kamu İhale Kurumu'na onay için gönderildi." dedi...

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak gündem maddeleri komisyonlara havale edildi. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un su ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı'ndaki su seviyesinin endişe verici boyutta olduğunu söyledi.

Küresel ısınmadan dolayı son 16 ayda Samsun'da kuraklığın hissedildiğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Belediye başkanlarımızın kırsalda sıkıntıları olduğunu biliyorum. Köylerimizde su çekme yönetimi ile su ihtiyacının karşılandığını biliyoruz. Yeraltı su seviyesinin düştüğünü görüyoruz. Kuraklık Karadeniz bölgesinin ve bizim alışık olmadığı bir şey. Samsun'da Temmuz'dan buyana yağmur yağışlarını takip ediyorum. Tarihte olmayan bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Samsun'un içme suyunu karşıladığımız Çakmak Barajı'nda endişeye düşüren ve kaygılandıran su seviyesinin düşmesi olayı var. Tedbirler alma ihtiyacı duyduk. Alacağımız tedbirler milyon dolarlar civarında. Suat Uğurlu Barajı'nın dolu savakta yer alan suyunu 5 kilometrelik bir hatla Çakmak Barajı'na bağlamaya dönük bir projemiz var. Proje 12 milyon liralık bir proje. Projeyi Kamu İhale Kurumu'na onay için gönderdik. 2 ay içerisinde inşaatına başlayacağız. En geç 5 veya 6 ay gibi bitirmeyi planlıyoruz. Suat Uğurlu Barajı'nı Çakmak Barajı'na bağladıktan sonra herhangi bir endişemiz kalmıyor. Problem tamamen ortadan kalkıyor." dedi.

İçme suyunun temini konusunda da alternatif bir çalışmayı sürdürdüklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz şunları kaydetti:"İçme suyu hattı ile Çakmak Barajı arasında yapacağımız dere kuyu pompaları ile çekeceğimiz suların içme suyuna elverişli olanlarını, arıtma gerektirmeyeni mevcut hatta basarak, arıtma gerekenleri arıtma tesisine gönderip tekrar içme suyu hattına verilmesine yönelik çalışma devam ediyor. Bu 2 milyon liralık bir proje. Dün pompada güzel su bulduk. Bundan 20 tane yapılırsa Samsun'un günlük su tüketiminin yüzde 10'unu karşılarız. Önümüzdeki kışında yağışın olmayacağı, kurak geçme ihtimalini gösteren bir projeksiyon anlayışında hareket ettiğimizi bilmenizi istiyorum. Her gün 200 bin metreküp suyu arıtıp şehre veriyoruz. Bu suyun her gün çekildiğini varsayarak yağmursuz günlerde problem olmaması için suyun tasarruflu kullanılması yönünde önümüzdeki günlerde çağrımızı oluşturacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz Susuzluğu Bitirecek Formülü Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement