Başkent'te Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Karla Mücadele Çalışmaları

Başkent\'te Karla Mücadele Çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün Başkent’te aniden başlayan yoğun kar yağışının ardından 9 metropol ve 16 çevre ilçesi olmak üzere toplam 25 ilçede gün boyu etkin karla mücadele çalışması yaptı.

03.12.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün Başkent'te aniden başlayan yoğun kar yağışının ardından 9 metropol ve 16 çevre ilçesi olmak üzere toplam 25 ilçede gün boyu etkin karla mücadele çalışması yaptı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Ankara genelinde toplam 709 araç ve 2 bin 500 personelle 24 saat üç vardiya halinde karla mücadele çalışması yapıldığını bildirdi. Ankara'da dün aniden başlayan ve kısa sürede etkili olan kar yağışına karşı merkezde 100 adet karla mücadele aracı ve 250 personelle ilk etapta müdahalede bulunduklarını belirten Üçpınar, çevre ilçelerde ise ilçe bölge şefliklerindeki ekip ve ekipmanlarla karla mücadele yapıldığını söyledi. Üçpınar, ilk müdahaleden sonra karla mücadele araçlarının trafikte sıkıntı yaşanmaması için cadde, bulvar ve yollarda gün boyu ring yaptığını kaydederek, kar yağışının tekrar yoğunlaşma ihtimaline karşı da Başkent'in çeşitli noktalarında karla mücadele araçlarının bekletildiğini ifade etti.

"İSTANBUL'UN 5 KATI ALANDA HİZMET VERİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 25 ilçe ve köylerindeki 24 bin kilometreyi bulan yol ağında hizmet verdiklerini ve yeni yollar açtıklarını ifade eden Üçpınar, şöyle devam etti:

"Sonuç olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un tam 5 katı alanda yol, su, kanal, asfalt, kaldırım, ulaşım, karla mücadele, orman yangınlarına müdahale, sosyal hizmetler gibi tüm belediye hizmetlerini veriyor. Ankara'nın bir uçtan öbür uca kuş uçuşu tabir edilen harita üzerinden direkt çizilen çizgiyle doğu-batı mesafesi (Kalecik-Nallıhan) 237 kilometre, kuzey-güney mesafesi (Şereflikoçhisar-Kızılcahamam) 240 kilometre. Merkez ilçeler dahil toplam 25 ilçesinde bin 430 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerden bazıları il büyüklüğünde nüfusa sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en uzak hizmet verdiği alan ise merkezden Nallıhan'ın 260 kilometre mesafedeki köyleri ile 200 kilometre uzaktaki Evren'in köyleri. Dün bu alanda gün boyu bir uçtan bir uca hizmet verdik." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement