Başkent'te Nevruz, 200 Farklı Sanatçıyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Nevruz, 200 Farklı Sanatçıyla Kutlandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) öncülüğünde düzenlenen Nevruz kutlamalarında 15 ülkeden 200 sanatçı, ‘Bahara merhaba’ şarkıları söyledi.

21.03.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) öncülüğünde düzenlenen Nevruz kutlamalarında 15 ülkeden 200 sanatçı, 'Bahara merhaba' şarkıları söyledi.

TÜRKSOY öncülüğünde düzenlenen Nevruz kutlamaları Gençlik Parkı'nda ve park içinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Mehter Marşı ile başlayan programda çeşitli ülkelerden gelen sanatçılar ülkelerinin yerel kıyafetleriyle yer aldı.

Daha sonra katılan ülkelerin büyükelçileri, 3 farklı noktada Nevruz ateşi yaktı. Büyükelçiler yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinden atlarken, çekiçle demir dövmeyi de ihmal etmedi.

Salonda sürdürülen etkinlikler kapsamında çeşitli ülkelerden gelmiş olan yaklaşık 200 sanatçı sahnede müzik aletleri çalarak şarkılar söyledi. Müzik eşliğinde dansların da yapıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, yapılan etkinlikleri kaydetmek için cep telefonlarının kameralarına başvurdu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Nevruz, 200 Farklı Sanatçıyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement