Başkent'te Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Yıkım Gerginliği

Başkent\'te Yıkım Gerginliği

Mermerciler Sitesi'nin yıkım çalışmaları sırasında çevik kuvvet polisi ile mermerciler arasında gerginlik yaşandı.

09.07.2014 12:48

Mermerciler Sitesi'nin yıkım çalışmaları sırasında çevik kuvvet polisi ile mermerciler arasında gerginlik yaşandı. Polise taş ve sopalarla saldıran eylemcilere tazyikli suyla müdahale edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Mezarlığını genişletme çalışmaları kapsamında mezarlık içerisindeki Mermerciler Sitesini yıkma kararı aldı. Mermerciler Sitesini yıkım kararının ardından yıkıma tepki gösteren işçiler Mermerciler sitesi önünde toplanarak yıkım için ek süre tanınmasını talep etti. Genişletme çalışmaları kapsamında esnafa ek süre tanınmayacağının duyurulmasının ardından polis ekipleri ile mermerciler arasında çatışma çıktı. Yıkıma karşı çıkmak isteyen esnaf polise taş ve sopalarla saldırırken, çevik kuvvet ekipleri ise karşılık olarak tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Müdahalenin ardından Belediye çalışanları yıkıma başladı. Belediye ekiplerinin yıkım çalışmaları sırasında da gerginlik devam etti. 46 iş yerinin bulunduğu ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Mermerciler Sitesinin yıkım çalışmaları sırasında bazı iş yeri sahipleri ve çalışanları sinir krizi geçirdi.

Belediye ekiplerinin yıkım çalışmaları devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement