Başkent Tiyatroları'nda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Başkent Tiyatroları'nda Mezuniyet Sevinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 21 yıldır faaliyet gösteren “Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları”, başarılı bir sezonu daha geride bıraktı.

25.06.2015 11:23

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 21 yıldır faaliyet gösteren "Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları", başarılı bir sezonu daha geride bıraktı. Başkent Tiyatroları'nın Drama Akademisi'nden mezun olan 120 öğrenci, belgelerini aldı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda çalışmalarını sürdüren Başkent Tiyatroları, kurulduğu günden itibaren bir yandan kukla, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu gibi geleneksel sahne sanatları ile modern tiyatronun en ünlü eserlerini sahnelerken, bir yandan da verdiği eğitimlerle genç sanatçıları kadrosuna katıyor. Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, "Drama Akademisi' kurslarına 2 yıl süreyle devam eden 7 ile 15 yaş arasında kursiyerin bu yıl mezun olduğunu belirterek, kursu başarıyla tamamlayan 120 öğrencinin başarı belgelerini aldığını kaydetti.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan İkiler, Başkent Tiyatroları'nın kurulduğu ilk günden itibaren açtığı eğitim ağırlıklı kurslarla kendi bünyesinde oyuncu kadrosunu oluşturduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizde ilk defa bir tiyatro çatısı altında öğrencilere tiyatro eğitiminin yanı sıra yaratıcı drama, kukla yapım oynatım, Karagöz, illüzyon, tahta bacak (uzun adam) animatörlük eğitimleri veriliyor" dedi.

DRAMA KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Drama Akademisi kurslarına ilginin yoğun olduğunu ifade eden İkiler, sanata gönül veren ailelerin yönlendirdiği 7 ila 15 yaş arasında geleceğin sanatçısı çocuklara profesyonel hocalar tarafından eğitim verildiğini kaydetti. Başkent Tiyatroları bünyesinde yetişen öğrencilerin zamanla kendi öğrencilerini yetiştirerek Başkent Tiyatrosu'nun sanatçı kadrosunun büyümesine katkı sağlandığına işaret eden İkiler, şunları söyledi:

"Tiyatro bünyesinde drama kursları veriyoruz. Geçen yıla kadar 1 yıl olarak verilen eğitim süremizi 2 yıla çıkardık. 2 yıllık eğitimi tamamlayan kursiyerlerimize 'başarı belgesi', 1 yılını tamamlayan ve eğitimi devam eden öğrencilere de teşekkür belgesi verdik."

Drama Akademisi'nde cumartesi ve pazar günleri 12 farklı sınıfta 250'ye yakın öğrencinin kurslara devam ettiğini belirten Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, "bir düşünceyi beden diliyle hareket ederek, devinimle anlatma sanatı" olan dramanın çocukların renkli dünyalarının gelişmesine ve kendilerini ifade etmelerine büyük katkı sağladığını söyledi. İkiler, drama kurslarından faydalanmak isteyen Başkentli miniklerin eylül ayında Başkent Tiyatroları'nda kayıt yaptırmaları gerektiğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkent Tiyatroları'nda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement