Başkentte "10 Numara Yağ" Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Başkentte "10 Numara Yağ" Operasyonları

Ankara'da, Ramazan Bayramı öncesi "10 numara yağ" olarak bilinen özel karışımlı madeni yağ satanlara yönelik operasyonlarda yaklaşık 35 ton yağ ele geçirildi.

14.07.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da, Ramazan Bayramı öncesi "10 numara yağ" olarak bilinen özel karışımlı madeni yağ satanlara yönelik operasyonlarda yaklaşık 35 ton yağ ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Akaryakıt Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda İvedik Sanayi Bölgesinde bir madeni yağ fabrikasına tankerle "10 numara yağ" getirildiği ve boşaltıldığı bilgisine ulaştı.

Düzenlenen operasyonda, tırın tankerinde kamyon ve otobüslerde akaryakıt olarak kullanılmak üzere piyasaya sürüleceği tahmin edilen 25 ton 427 litre özel karışımlı madeni yağ ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla bu maddeye el konulurken, 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Ekiplerin başka bir denetimi sırasında da İvedik Organize Sanayi Bölgesinde boş arazide madeni yağ tenekelerinden basit düzenek huni ile bir tırın akaryakıt deposuna madeni yağ dolumu yapılırken suçüstü yapıldı. Operasyonda 610 litre özel karışımlı madeni yağ ele geçirilirken, 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Elvankent'te ekiplerin şüphe üzerine durdurduğu bir kamyonda yapılan aramada ise 3 adet 3 bin litrelik tank içerisinde 9 ton 503 litre özel karışımlı madeni yağ ele geçirildi. Madeni yağ tankerlerine ve satışta kullandıkları düşünülen hortumlara da el konuldu.

Konuyla ilgili 4 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte '10 Numara Yağ' Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement