Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika
Yerel

Basketbolda Maçın Ardından

Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final ikinci maçında galip geldikleri Pınar Karşıkaya müsabakasına ilişkin, güçlü rakiplerini 66 sayıda tutabilmenin iki günlük maç temposunda önemli bir başarı olduğunu söyledi.

24.05.2015 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final ikinci maçında galip geldikleri Pınar Karşıkaya müsabakasına ilişkin, güçlü rakiplerini 66 sayıda tutabilmenin iki günlük maç temposunda önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamada, müsabakanın kendileri adına sezonu devam ettirme maçı olduğunu dile getirdi. Kazandıkları için oyuncularını kutlayan Ernak, şöyle konuştu:

"Kolay değil iki günde bir play-off maçı oynamak. Play-off, bunun ruhunu, sertliğini anlamayan takımlara göre değil. Bunu anladıkları için oyuncularıma tekrar teşekkür ediyorum. Pınar Karşıyaka çok iyi bir takım. Çok iyi bir hücum takımı ve tempolu oynuyorlar. Güçlü rakibi 66 sayıda tutabilmek iki günlük maç temposunda bence önemli bir başarı. Fakat bu galibiyetin bir anlam taşıması için İzmir'deki maçı kazanarak bu turu geçmemiz gerekiyor. Turu geçemiyorsanız bana göre 2-0 kaybetmekle 2-1 kaybetmek arasında hiçbir fark yoktur."

Ernak, Karşıyaka'nın zor bir deplasman olduğunu vurgulayarak, "Çok kaliteli ve coşkulu bir basketbol seyircisi var. Mutlaka kendi takımlarına destek olacaklardır. Umarım o ortamda arzu ettiğimiz basketbolu oynayıp bir sonraki tura adımızı yazdırırız" ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka cephesi

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise kötü bir basketbol gecesi yaşadıklarını söyledi.

Özellikle maçın başındaki pasif oyunlarının Banvit'i maça dahil ettiğini belirten Sarıca, şunları kaydetti:

"Biz maalesef hiçbir maçta böyle pasif kalmadık. Çok daha az topla oynayıp tempoyu bulamadık. Bugünkü tercihlerimiz de kötüydü. Hem son periyotta hem de üçüncü periyodun sonunda maçı kazanabileceğimiz pozisyona getirdik. 12 sayı farkı dengeledik. Tempoyu da aslında dengemize çevirdik. Ama maçı kaybettik. Çarşamba gecesi dolu bir arenada seyircimizle inancımızı ortaya koyarak yarı finale kalmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement