Batı Şeria'da Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Batı Şeria'da Gösteriler

İsrail askerleri, Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahale etti.

28.11.2014 15:01

İsrail askerleri, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşası  ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahale etti.

Filistin halk direniş komitelerinin çağrısı üzerine çok sayıda Filistinli, Kudüs ile Batı Şeria'nın doğusundaki Yahudi yerleşim birimleri arasındaki yolu trafiğe kapattı. Ağvar'daki Nebi Musa makamı yakınında toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra İsrail işgalini ve yasadışı yerleşim birimlerini protesto eden pankartlar taşıdı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile müdahale etti. Çok sayıda Filistinlinin atılan gazdan etkilendiği ve olay yerinde tedavi için müdahale edildiği gözlendi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ziyad Ebu Ayn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkının tüm yöntemleri kullanarak, İsrail işgaline karşı direnmeyi sürdüreceğini belirtti.

Ebu Ayn, "Yahudi yerleşim birimleri genişletilmeye devam ederken ve insanların evleri yıkılırken sessiz kalmayacağız" dedi.

Filistinliler, her cuma, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto amacıyla gösteriler düzenliyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Şeria'da Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement