Batı Şeria'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Batı Şeria'daki Olaylar

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 4 Filistinli yaralandı.

06.10.2015 16:02

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 4 Filistinli yaralandı.

Filistinliler, Batı Şeria'da'daki Kalendiya Mülteci Kampı'nda İsrail karşıtı gösteri düzenledi. Ramallah ile Kudüs'ü birbirinden ayıran Kalendiya kontrol noktasına doğru yürüyüşe geçen göstericilere, İsrail askerleri tarafından müdahale edildi.

Askerler, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinli gençler, taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Usame en-Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaylarda Salih Ziyad adında bir foto muhabirinin gerçek mermi ile karnından yaralandığını belirtti.

Neccar, ayrıca 1'i başından olmak üzere 3 vatandaşın da plastik mermi ile yaralandığını ifade etti.

Beytullahim'de cenaze sonrası olay

Öte yandan Beytullahim'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Abdurrahman Mustafa'nın (13) cenaze merasiminin ardından İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı.

Askerler, Filistinlilere karşı gerçek ve plastik mermi ile tazyikli su kullandı.

Batı Şeria'daki kentler ve Kudüs'ün çeşitli mahalleleri bir süredir İsrail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.

Son zamanlarda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Şeria'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement