"Yeterince Sağlık Çalışanı Bulmak Endişe Verici Boyutta Zor" - Son Dakika
Güncel

"Yeterince Sağlık Çalışanı Bulmak Endişe Verici Boyutta Zor"

DSÖ Direktörü Yardımcısı Fukuda, "Liberya, Gine ve Sierra Leone'ye komşu ülkelere Ebola virüsünün yayılmadığı yönündeki bilgiye güven duyuyoruz." dedi.

23.10.2014 20:40  Güncelleme: 21:03

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Yardımcısı Keiji Fukuda, " Liberya, Gine ve Sierra Leone'ye komşu olan ülkelere virüsün yayılmadığı yönündeki bilgiye güven duyuyoruz" dedi.

DSÖ'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Fukuda, Ebola virüsünden en çok etkilenen ülkeler olan Liberya, Gine ve Sierra Leone'ye sınırı bulunan ülkelere virüsün yayılma riskinin düşük olduğunu söyledi.

Fukuda, virüsten etkilenen üç ülkeden ayrılarak farklı ülkere seyahat edenlerin taramasının yapılmasının yeterli düzeyde olmadığını ifade ederek, bunun da virüsün yayılmasını kolaylaştırabileceğini belirtti.

Ebola ile mücadelede "Yeterince sağlık çalışanı bulmak endişe verici boyutta zor" diyen Fukuda, "Ulusal ve uluslararası sağlık çalışanı bulmak en büyük sıkıntılardan biri" ifadelerini kullandı.

Öte yandan DSÖ'dan yapılan yazılı açıklamada, Ebola salgını nedeniyle ülkelere uluslararası seyahate genel bir yasak kararı almaması gerektiği tavsiyesinde bulunduklarını bildirildi.

DSÖ, virüsün başka ülkelere yayılmasının önlenmesi için havaalanlarında ve sınır geçişlerinde ülkelerin yolcuları sağlık kontrolünden geçirmeleri ve ellerindeki bilgileri DSÖ ile paylaşmaları gerektiğini belirtti.

Ebola salgınında ölenlerin sayısının 4 bin 877'ye yükseldiğini bildirilmişti. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yeterince Sağlık Çalışanı Bulmak Endişe Verici Boyutta Zor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement