Batman 'Barış' Dedi - Son Dakika
Yerel

Batman 'Barış' Dedi

Batman \'Barış\' Dedi

Batmanda bir araya gelen çeşitli kesimlerden sivil toplum kuruluşları, çatışmaların sona ermesi ve barışın tesisi için 'Batman Barış İnisiyatifi' kurdu.

27.08.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Batmanda faaliyet gösteren STK'lar, yaşanan ölümlerin son bulması, barış ve huzur ortamının tesisi için bir araya geldi.

Eczacılar Bölge Odasının Konferansında bir araya gelen sivil dinamikler, mutlak suretle çözüm ve barış diyalogunun hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Sendikalar, meslek odaları, dernek, vakıf ve sivil kurum temsilcilerinin bir araya geldiği 'Batman Barış İnisiyatifi' yerelden genele barış ve diyalog kanallarının yeniden açılması yönünde fikir teatisinde bulundu.

İnisiyatif, toplantı öncesi bir divan teşekküllü oluşturdu.

Divana, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, Mazlumder Şube Başkanı Hasan Argünağa, Kamer'den Nezahat Kapucu ve Petrol-İş'ten Mustafa Tekik seçildi.

BARIŞ İÇİN TÜM YOLLAR DENENECEK!


İnisiyatif sözcüsü SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, silaha ve ölümlere karşı duracak her türlü fikrin, bu toplantıda beyan edilmesi yönünde konuşması oldu.

Akabinde, Divan heyeti, tüm katılımcılardan, yaşanan olayların değerlendirilmesi, çatışmaların sona ermesi yönünde fikir sundu.

Genel olarak dün gerçekleşen toplantıda, basın ve kitle araçlarıyla batı kamuoyuna barış çağrıları yapılması, yerelden genele basın açıklamaları, yürüyüşler, açlık grevleri ve çeşitli eylemselliklerin hayata geçirilmesi yönünde fikirler beyan edildi.

Toplantıya ilişkin genel değerlendirme ve sonuç bildirgesi ise sonradan açıklanacak. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman 'Barış' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Aynen: Aynen 0 0 Yanıtla
  • Berna: Vay be helal olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement