Batmanda Elma Üreticileri İflasın Eşiğine Geldi - Son Dakika
Yerel

Batmanda Elma Üreticileri İflasın Eşiğine Geldi

Batmanda Elma Üreticileri İflasın Eşiğine Geldi

Batmanın Sason İlçesinde elma yetiştiriciliği yapan çiftçiler, zor durumda olduklarını belirttiler.

19.07.2015 14:53

Elma tarlada kaldı

Tütüne alternatif olarak tarlasına elma ağacı diken vatandaşlar, elmaların satılmaması nedeniyle iflasın eşiğine geldiler.

Tütüne alternatif olarak sunulan bir çok ürünün, Pazar sıkıntısı yüzünden satılmaması nedeniyle çiftçilerin zor dönemler geçirdiğini belirten çiftçiler, "Yetkililer alt yapısı olmadan, Pazar payı hazırlığı yapılmadan bize dayattığı ürünler elimizde kalıyor" dediler.

BAHÇELER ÇÜRÜK MEYVE AĞAÇLARIYLA DOLDU

Sason'a bağlı Karameşe köyünün Tire mezrasında ikamet eden Mehmet Çaca (40), yetiştirdiği elmaları satamamanın sıkıntısını yaşıyor.

2009 yılında kendi imkanları dahilinde 4 liraya aldıkları elma fidanlarını yetiştirip elma elde eden Çaçan, şuan bu elmaların alıcı bulmamasından yakınıyor.

Yaklaşık olarak yıllık 1,5 ton elma yetiştiren Çaca: "2009 yılında 80 kök elma fidanı aldım. Her yıl bu fidanların ilaçlamasını ve aşısını kendi imkânlarımla yapıyorum. Ağaçların dalları çoğu kez elma tutmaktan kırılıyor. Ama bunların yarısından fazlasını satamıyorum. Bu yüzden bahçede çoğu çürüyor" şeklinde konuştu. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda Elma Üreticileri İflasın Eşiğine Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement