Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

01.07.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, ilk olarak Gürkan, İstanbul'da yaşanan terör olayını kınadı. Gürkan, "İçimizi acıtan ve her meclis toplantısında bir terör hadisesini lanetleme durumunda kaldığım için çok üzülüyorum. Memleketimiz üzerinde karabulutlar estirmeye çalışan özellikle dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri, son süreçte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 3 canlı bombanın yapmış olduğu eylemi nefretle telin ediyorum ve kınıyorum. Bu memleketin ekmeğini yeyip, bu memleketin suyunu içip, bu memleketin imkanlarından faydalanıp nankörlük edenleri Allah bildiği gibi yapsın. Kendi yaptıkları, kendi kazıdıkları çukurlara düşmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Terörün her türlüsünü kınıyorum" şeklinde konuştu.

Gürkan'ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu Raporu görüşü doğrultusunda kabul edilirken, bazıları ertelendi, bazıları da İmar Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. Toplantıda, Bahçebaşı Mahallesi'nde Battalgazi Belediyesine ait olan hisselerin hak sahibi vatandaşlara devrinin yapılması ile ilgili gündem maddesi de görüşülerek, şartları uygun vatandaşlara devrin sağlanması oy birliği ile kabul edildi. Karagöz Mahallesi'nde bulunan ve Kentsel Dönüşüm kapsamında bulunan 626, 639, 658 ve 659 parsel nolu Battalgazi Belediyesi'ne ait parsellerin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak Yeşil Kuşak Projesi alanında yer alan Atatürk Kız Lisesi alanı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılması amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi teklif gündeme alınarak, görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin ve vatandaşların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramını kutlayan Gürkan, 3 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 14.00'te toplanılmak üzere oturumu kapattı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement