Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kabadayı'dan Sulama Suyu Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kabadayı'dan Sulama Suyu Uyarısı

Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Cebrail Kabadayı, çiftçi ve köylüleri, suluma suyunu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

30.06.2014 14:15

Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Cebrail Kabadayı, çiftçi ve köylüleri, suluma suyunu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.

Kabadayı, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede, özellikle Malatya'da bu yıl yağışların az olması ve mevsim normalleri dışında yaşanan kısmi kuraklık sebebiyle sulama sıkıntısı yaşanabileceğini belirtti.

Geçen yıllara oranla bu yıl kentin zayıf yağış aldığı için barajlardaki doluluk oranının çok düşük olduğuna dikkati çeken Kabadayı, şunları kaydetti:

"Halkımızı, özellikle çiftçi ve köylümüzü sulama suyunu tasarruflu ve idareli kullanmaları konusunda haklı olarak uyarmak istiyorum. Sulama suyunda yaşanabilecek sıkıntıları aza indirmek için halkımızın bu konuda bilinçli ve sağduyulu olması gerekir. Yaşanabilecek sıkıntılar için, uzun zamandır sulama kanallarının onarımını yapıp su kaçaklarını önlemek ve farklı kaynaklardan sulama suyu takviyesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda hem birlik yönetimi hem de ekiplerimiz gereken gayreti ve ciddiyeti göstermektedirler."

Yetkililere seslenen Kabadayı, "Çiftçimiz ve köylümüz ciddi manada sulama sıkıntısı yaşıyor. Sulama Birliği olarak bazı konular bizi aşıyor. Sulama suyu sıkıntısı konusunda ciddi destek bekliyoruz. Bu sıkıntı hepimizin ortak sıkıntısıdır ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kabadayı'dan Sulama Suyu Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement