Bayık, 'Kürtçe'ye Tahammülsüzlük' Haberini Yargıya Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Bayık, 'Kürtçe'ye Tahammülsüzlük' Haberini Yargıya Taşıyor

Bayık, \'Kürtçe\'ye Tahammülsüzlük\' Haberini Yargıya Taşıyor

Şanlıurfa'nın Hilvan Belediye Başkanı Bayık, hakkında çıkan 'Hilvan'da AKP'li başkanın Kürtçe tahammülsüzlüğü' haberini yalanladı ve konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

22.04.2016 17:05  Güncelleme: 17:13

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, hakkında çıkarılan 'Hilvan'da AKP'li başkanın Kürtçe tahammülsüzlüğü' haberine ilişkin açıklama yaptı. 21 Nisan perşembe günü, bazı yayın organları tarafından hakkında 'Hilvan'da AKPli başkanın Kürtçe tahammülsüzlüğü' başlıklı haber içeriğinde, düğün salonlarında Kürtçe müziğin söylenmemesi ile ilgili olarak emniyete başvurduğu ve yasaklanması için öncülük yaptığı iddia edilen haberi yalanladı. Haberde, söz konusu olan iddianın asılsız ve karalama amaçlı olduğunu ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 'İddia edildiği gibi, ilçe genelinde bulunan düğün salonlarında Kürtçe şarkı söylenmemesi ve yasaklanması için herhangi bir girişimim ve emniyet yetkilileri ile bir iletişimim olmamıştır. Hakkımda bu asılsız haberi yapanları şiddetle kınıyor ve ilkeli habercilik yapmaya davet ediyorum" dedi. Özel günlerde ilçe genelindeki billboardlarda veya televizyon kanallarında 3 dilde mesajlar yayınladıklarını söyleyen Bayık, "Bu da bizim yasakçı bir düşünceye sahip olmadığımızın en açık ifadesidir" dedi. AK Partili Başkan iddialara, ilçede belediye bünyesinde faaliyet gösteren hizmet binalarının fotoğraflarıyla yanıt verdi. Binalardaki tabelalarda Türkçe, Kürtçe ve Arapça ifadelerin yer aldığı görüldü. Bayık, yapılan haberin asılsız olduğuna vurgu yaparak haberi servis eden siteler hakkında yargıya başvuracağını bildirdi.

'KÜRTÇE ŞARKILAR EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKİYORUM'
Bayık, "Hilvan Belediye Başkanı olarak Hilvan'da yapılan düğünlerin çoğuna davetli olarak gidiyorum. Gittiğim her düğünde hemşerilerimizin isteğini kırmamak adına kendileri ile beraber Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekiyorum. Şimdiye kadar, Kürtçe şarkı söyleniyor veya Kürtçe müzik çalıyor diye herhangi bir tepkim olmamıştır. Yine Hilvan Belediyesi olarak şimdiye kadar birçok halk konseri düzenledik. Meydanlarda düzenlediğimiz halk konserlerinde her dilde müzik seslendirilmiş ve yine bu müzikler eşliğinde hemşerilerimle beraber halay çekmişimdir. Özellikle seslendirilen Kürtçe müzikler ne amaçla olursa olsun beni değil o müziği seslendiren ses sanatçısının sorumluluğundadır. Şayet seslendirilen Kürtçe müziklerin sözlerinde siyasi bir amaç güdülüyorsa onun da muhatabı hiçbir şekilde ben değilim. Siyasi propaganda amaçlı seslendirilen müzikler olsa bile, bunun yasaklanması benim sorumluluğumda değil, ilgili makamlarım sorumluluğundadır" dedi.

'HİÇ KİMSE HUZURUMUZU KAÇIRAMAYACAKTIR'
Bayık, "Yapılan asılsız haberleri bana şahsıma dayandırarak sözde habercilik yapmaya çalışan ilgili medya organlarını ve bu haberi hazırlayıp yayınlayan kişileri şiddetle kınıyorum. Şahsıma iftira atmak suretiyle karalama çalışmaları yapan sözde gazetecilerin bu tür haberlerinin devamı durumunda haklarımı savunmak adına ilgili haber sitelerini hakkında yargıya başvuracağımı saygıyla bildiririm" ifadelerini kullandı.
Toplumsal huzur ve refaha da değinen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,
"Hilvan'ın huzurunu bir şekilde kaçırmak ve bazı kesimleri karşı karşıya getirmek isteyenler olsa da, Hilvanlı hemşerilerimin bu tür konularda çok duyarlı olduklarına eminim. Hiç kimse huzurumuzu kaçıramayacak ve bu tür karalama propagandaları ile huzurumuzu kaçıramayacaktır" diye kaydetti. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bayık, 'Kürtçe'ye Tahammülsüzlük' Haberini Yargıya Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement