Bayraktutar'dan Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bayraktutar'dan Kadınlar Günü Mesajı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

08.03.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bayraktutar, mesajında, Veda Hutbesinde yer alan "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız. Onların namus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, aile namusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz razı olmadığınız kimseleri aile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir' ifadesine dikkat çekerek şunları dedi: "Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in veda hutbesinde ifade ettiği bu açıklama, İslam Dininin kadına verdiği değeri ve önemi göstermektedir."

Son yıllarda kadına karşı gerçekleştirilen şiddet, kötü amaçlı ve art niyetli hareketlerin toplumumuzun her kesimi tarafından lanetlendiğini ve bu durumdan büyük rahatsızlık duyulduğunu anlatan Bayraktutar, "İnsana, insan olduğu için gösterilmesi gereken davranışların şiddet olaylarının yaşandığı bu süreçte yansıtılmaması her daim Batılı Siyonist halkların ülkemizi erkek egemen bir toplum olarak lanse edilmesine çanak tutmaktadır" diye konuştu.

Eğitimin yalnızca kitap okumak, defter karalamaktan ibaret olmadığı bunların yanında ahlaki ve soysal eğitiminde önemini artık anlama gerektiğini kaydeden Bayraktutar, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu alandaki çalışmalarını canı gönülden kutluyor teşekkür ediyorum. Ahlaklı bir toplumda, sosyal hayatın ön plana çıktığı bir toplumda ve dini değerlerin yaşatıldığı bir toplumda, kadına şiddet ve kötü davranışlara asla yer yoktur. O nedenle ailede çocuklarımıza dini vecibilerini öğretmemiz ve ahlaklı, imanlı bir gelecek yetiştirmemiz gerekir. Bu görevde anne-babanın en temel birinci sorumluluğudur."

Kadınlarımıza yaşamın her alanında sağlanması gereken pozitif ayrımcılığa büyük bir hassasiyetle yaklaşmak gerektiğini anlatan Bayraktutar, şunları söyledi: "Çalışma hayatında, sosyal ve kültürel yaşamda, ekonomik anlamda, aile içinde ve kısacası yaşamamızın bütün alanlarında kadınlarımıza öncelik göstermek zorundayız. Bu bize hem dinimizin hem yüce Peygamberimizin emridir. Yüzyıllardır bizlere öğretilen evin temel direği babadır, erkektir söylemlerini artık geride bırakıp bu algıyı değiştirmemiz gerekmektedir. İş hayatında, ailede, toplumsal olaylarda kadın - erkek eşitliği isteniyorsa bu da demek oluyor ki, evin temel direği yalnızca baba değildir, aynı zamanda anne de bu paya ortaktır. Günümüzde bir ev içindeki sorumluluklar paylaşılarak yerine getiriliyor ve sorunlar ortak düşünceler sonucu çözüme kavuşuyorsa bu da kadın-erkek eşitliğinin bir göstergesidir. Dünyada 1857 yılından bu tarafa, ülkemizde de 1921 yılından beri kutlanan ve insanoğlu var oldukça kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor tüm kadınlarımıza yaşamları boyunca başarılar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraktutar'dan Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement