Bayram'dan Kurs ve Üretici Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Bayram'dan Kurs ve Üretici Ziyareti

Bayram\'dan Kurs ve Üretici Ziyareti

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Güzelcehisar köyünde açılan fındık yetiştiriciliği kursunu ziyaret etti.

27.05.2016 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Güzelcehisar köyünde açılan fındık yetiştiriciliği kursunu ziyaret etti.

Ziyaretinde kursiyerlerle sohbet eden Bayram, kursun çiftçiler için hayırlara vesile olmasını dileyerek, daha önce değişik köylerde süt sığırı yetiştiriciliği arı yetiştiriciliği, fındık yetiştiriciliği, domates yetiştiriciliği ve değişik konularda açılan kurslara devam edileceğini belirtti. Kursiyerlerin tarımsal faaliyetleri ve fındık üretimine yönelik sorunlar hakkında bilgi de alan Bayram, aynı köyde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi ile organik kivi ve kızılcık projesi kapsamında faaliyet gösteren üreticileri de ziyaret etti.

Bayram incelemeleri esnasında yaptığı açıklamada, "İlimiz uygulanan organik tarım projesi ile 65 çiftçinin arazisinde toplam 110 dekar alanda organik ahududu, böğürtlen, kivi ve kızılcık yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2016 yılında ilimizde organik tarımın ürün çeşitliliğini arttırmak ve yaygınlaştırması amacıyla yıl içerisinde yaklaşık 20 dekar alanda organik kivi ile 20 dekar organik kızılcık bahçesi tesis edilerek toplam alanımız 150 dekara ulaşacaktır. Organik tarımın gelişmesi ve ilimizde yaygınlaşması için İl Müdürlüğü olarak her yıl çalışmalarımız artarak devam etmektedir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayram'dan Kurs ve Üretici Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement