Bayramiç'in 'Profesör' Lakaplı Mucidi - Son Dakika
Güncel

Bayramiç'in 'Profesör' Lakaplı Mucidi

Bayramiç\'in \'Profesör\' Lakaplı Mucidi

Çanakkale'de yaşayan ve çevresinde 'profesör' olarak tanınan Sermet Tür'ün, ortaokul döneminde başlayan elektronik ve motor aksamlarına olan ilgisi dikkat çekiyor.

08.12.2014 11:08  Güncelleme: 12:27

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan ve çevresinde 'profesör' olarak tanınan 55 yaşındaki Sermet Tür'ün, ortaokul döneminde başlayan elektronik ve motor aksamlarına olan ilgisi dikkat çekiyor.

Bugüne kadar birçok çalışması bulunan Tür, ilçedeki tamircilere de ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Pek çok müzik aletini de çalabilen Tür, renkli kişiliğiyle dikkati çekiyor.

18 YAŞINDA MODEL UÇAĞI YAPTI

Bayramiç'te yalnız yaşayan, ortaokul mezunu Sermet Tür, çevresinde 'profesör' ve 'dahi' olarak tanınıyor. Yaratıcı kişiliği ile tanılan Sermet Tür, daha 18 yaşında ilk model uçağını yaparak havalandırdı.

İlçedeki motor, radyo, televizyon tamircilerine yol gösterip, yılarca danışmanlık yaptı.Kendisinin yaptığı bilgisayarlı tornayı görenler bugün bile şaşkınlığını gizleyemiyor.

SU MOTORUYLA ÇALIŞAN BİSİKLETİYLE GEZİYOR

Yıllardır ilçede su motoruyla çalışan bisikletiyle dolaşan Tür, birçok araba parçasını da bir araya getirip, kendi otomobilini de yaptı. Tür, ilginç buluşları arasındaki oltayı istenilen yere götürüp bırakan deniz aracıyla balıkçılara kolaylık da sağladı. Birçok müzik aletini çalabilen Tür, sokak hayvanlarına karşı gösterdiği ilgiyle de seviliyor.

Bayramiç'te cep telefonu tamirciliği yapan Erdinç Şen, "Sermet ağabey, motor ve elektronik konusunda çok iyi bir bilgiye sahiptir. Bazen şüpheye düştüğüm konularda ondan fikir alıyorum." dedi.

KENDİSİNE ARABA YAPTI

İlçede fotoğraf ve müzik organizatörlüğü yapan İbrahim Çetin de "Sermet ağabeyimiz doğuştan bir müzik kulağına sahip. Eline hangi müzik aletini verirseniz onu çalar. Bazen düğün organizasyonlarında bize yardımcı oluyor. Keman, org, bateri ve klarnet çalabiliyor. Böyle bir müzik kulağı olan birisini hiç görmedim. Düğünlerde keman çalarken ses sistemi bozulduğunda, kısa süre içinde tamir edebilmesi de bizim için büyük bir avantaj oluyor." dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramiç'in 'Profesör' Lakaplı Mucidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement