Bayrampaşa'da Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşa'da Uçurtma Şenliği

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.

19.05.2015 17:00

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.

Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin arazisindeki etkinlikte çocuklara belediye yetkilileri tarafından uçurtma dağıtıldı. Etkinlikte, uçurtmalar gökyüzünde süzülürken, şenliğe katılan çocuklar ve vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, uçurtma şenliği ile unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Uçurtma uçurmanın keyfini çocukluğunda yaşadığını fakat yıllardan beri unutulduğunu vurgulayan Aydıner, "Biz bu kültürü Bayrampaşa'da yaşatmak üzere dedik ki; 'Biz çocukluğumuzda doya doya uçurtma uçuramadık ama Bayrampaşa'nın çocuklarına uçurtma uçurtalım.' Böylece biz hem eski günlere dönelim hem de çocuklarımız bu bizim örfümüzü, adetimizi, ananelerimizi, kültürümüzü unutmasın" diye konuştu.

Aydın, etkinlik kapsamında 5 bin uçurtma dağıtacaklarını bildirdi.

Etkinliğe 7 yaşındaki oğlu Yiğit Efe Murtaza ile katılan Ayşe Murtaza, çocuklar için çok iyi bir etkinlik olduğunu ifade ederek, "Çocuklar, sokakta oynayan çocuklar değil artık hepsi bilgisayar başında yaşıyor. Bu mutluluğu, bu sevinci yaşamaları için gerçekten güzel bir organizasyon oldu" dedi.

Yiğit Efe ise etkinliğin çok eğlenceli geçtiğini dile getirerek, "Ben her günün böyle olmasını isterim. Bütün dünya için bu çok güzel bir  etkinlik. Başkan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uçurtma şenliğine 13 yaşındaki oğlu Ahmet Sefa Taşkın ile katılan Yaşar Taşkın, etkinliğin kendisini çocukluğuna döndürdüğünü belirterek, "Çocuklarımıza uçurtma nasıl uçurulur onu öğretmeye çalışıyoruz. Bu alan böyle bir etkinlikte kullanıldığı için belediyemizi kutluyorum. Oğlum daha önce hiç uçurtma uçurmamıştı. Bu etkinlikle uçurtma uçurmayı öğrenmiş oldu" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayrampaşa'da Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement