BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Bu süreçte tarafsız olmamızı kimse beklemesin, elbette ki bir kararımız olacaktır” dedi.

20.04.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Bu süreçte tarafsız olmamızı kimse beklemesin, elbette ki bir kararımız olacaktır" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Genel Merkez'de il başkanları ile bir araya gelip yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'nin 5 ana problemi olduğunu belirten Destici, "Bunlardan bir tanesi adalet sistemi, ahlak problemi, vicdan problemi, demokrasi problemi ve şeffaflaşamama problemi" diye konuştu.

Hükümete ve Meclis'e çağrı da bulunan Destici, "Önümüzdeki genel seçimler ile ilgili bir değişiklik yapılacaksa net, biz BBP olarak barajsız yani ülke barajının olmadığı, daraltılmış tercihli bir seçim sistemini BBP olarak öneriyoruz. Mevcut şartlar içerisinde en iyi ve en demokratik sistemin bu olacağını düşünüyoruz. Bunun hazine yardımın adil bir şekilde dağıtılması ile taçlandırılmasını istiyoruz. Bir türlü sesimizi duyuramıyoruz, hazine yardımı ile seçim yardımın ayrılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrası bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında neler düşünüyorsunuz?' sorusuna Destici, "Cumhurbaşkanlığı seçimini parlamenter sistem içerisinde halk tarafından seçilmesini savunmuş bir siyasi partiyiz. Herkesin bilmesi gereken bir şey var. Tarafsız anayasa da yazıldığı gibi bir Cumhurbaşkanı seçilecek. Burada da eksik yönler var. Sadece meclis de grubu bulunan partiler aday göstere biliyor, BBP olarak isterdik ki meclis dışına da böyle bir imkan verilsin. Mevcut haliyle adaylar çıkmadan, adaylar belirlenmeden bir yorum yapmanın doğru olamayacağını düşünüyorum. Biz BBP olarak adaylar ortaya çıktıktan sonra parti adaylarını gösterdikten sonra parti kurullarımızla oturup değerlendirteceğiz ve bir karar vereceğiz. Bu süreçte tarafsız olmamızı kimse beklemesin, elbette ki bir kararımız olacaktır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement