BDDK Önünde "Etkin Denetim" Eylemi - Son Dakika
Güncel

BDDK Önünde "Etkin Denetim" Eylemi

FİTEM üyeleri, "finans kurumlarının daha etkin denetlenmesi" talebiyle BDDK'ya dilekçe sundu.

12.11.2014 16:05

"Finansal Tetikçilik ve Yolsuzlukla Mücadele Platformu" (FİTEM) üyeleri, "finans kurumlarının daha etkin denetlenmesi" talebiyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) dilekçe verdi.

BDDK'nın Gayrettepe'deki binası önünde toplanan platform üyeleri, "Finansal tetikçiliğe dur de!" yazılı pankart açtı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Demir İnal, güçlü bir ekonominin ancak güçlü finans piyasasıyla mümkün olacağını belirterek, "Tüketici kurullarına 642 bin şikayette bulunulmuş ve bunun yüzde 91'i tüketiciler lehine sonuçlanmış. Bu sayılar, sadece 3 bin liraya kadar olan hak ihlallerinden oluşuyor ve bunlar arasında kredi kartı, konut ve tüketici kredileri büyük bir ağırlık oluşturuyor" dedi.

Finansal kurumlarda güvenilirliğin en önemli kriter olduğunu anlatan İnal, şunları söyledi:

"Bu anlamda 'finansal tetikçilik' ve 'faiz lobisi' gibi bir takım tanımlamalarla ifade edilmeye çalışılan gerçekler üzerinde herkesi düşünmeye davet ediyoruz. Piyasa, faiz lobisi eli ile mafyavari saldırılar altındadır. Bankacılık ve finans sektörünün, finans tetikçilerinin ve tefecilerin Truva atı olmaması gerekir. Finans piyasası için, TBMM'yi bu konuyu incelemek konusunda bir araştırma komisyonu kurmaya davet ediyoruz. Aynı şekilde cumhurbaşkanı ve başbakanımızdan da, bu konu ile ilgili olarak Devlet Denetleme Kurumu'nu harekete geçirmeye çağırıyoruz. Yeni Türkiye, hedeflerine ancak güçlü bir ekonomi ile ulaşabilir. Güçlü bir ekonomi ise ancak güçlü bir finans piyasası ile mümkündür."

Adem Çevik de talepleriyle ilgili bir dilekçeyi savcılığa verdiklerini ve BDDK'yı da göreve davet etmek için dilekçelerini kuruma sunacaklarını dile getirdi.

Açıklamaların ardından, eylem sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BDDK Önünde 'Etkin Denetim' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement