Bedelli Askerlik Billboard'ına Red - Son Dakika
Güncel

Bedelli Askerlik Billboard'ına Red

Bedelli Askerlik Billboard\'ına Red

Bedelli Askerlik Derneği'nin Esenboğa Havalimanı'nda kiraladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "1 milyon genç adına" randevu arz ettiği billboard'un asılması engellendi.

23.10.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En son 2011'de çıkan Bedelli Askerliğin 2014 Ekim ayında, Meclis'in yeniş çalışma dönemiyle beraber çıkmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bedelli Askerlik yasasının, Kobani protestosu olaylarına takılarak gecikmesiyle internette örgütlenen gençler ve Bedelli Askerlik Derneği çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seyahatlerine çıkarken kullandığı uçaklara gidip geldiği yol üzerinde bir billboard kiralayan dernek, billboard'a ""Sayın Cumhurbaşkanımız, 1 milyon genç adına randevu arz ediyoruz" yazılı bir afiş asmayı planlıyordu.

Billbord'un kiralama hakkı elinde bulunan firmayla görüşüp anlaşmayı imzalayan ve bütün prosedürleri tamamlayan Bedelli Askerlik Derneği, tam afişi asacağı gün bir engele takıldı.

Billbord'u kiralayan reklam firmasına söz konusu afişin kurallarına aykırı olduğunu belirten DHMİ (Devlet Havameydanları İşletmesi) afişin asılmasını engelledi.

Bunun üzerine reklam ajansı Bedelli Askerlik Derneğine bir açıklama göndererek bu reklamına yayınlanmayacağını belirtti.

Ajansın gönderdiği bildirimin tam metni:

"Müvekkil şirket ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında imzalanan sözleşmenin 14. maddesi uyarınca; reklam panolarında siyasi ve sosyal içerikli görüşün propagandasını yapan reklam konulması yasaklanmıştır. DHİ ile yapılan görüşmelerde tarafınızca konulmak istenen reklam yukarıda anılan madde kapsamında değerlendirilmiş ve bu reklamın konulmaması konusunda müvekkil şirket uyarılmıştır.

DHİ'nin tutumu ve sözleşmeye dayanan ısrarı nedeniyle, müvekkil şirket, reklamınızı yayınlayamayacağını üzülerek tarafınıza bildirmiş, ödemiş olduğunuz tutarı hesabınıza geri iade etmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle tarafımıza gönderdiğiniz ihtarnamenin konusuz kaldığını cevaben bildiririz."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bedelli Askerlik Billboard'ına Red - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement