Bedensel Engelli Afgan Sporcudan İl Müdürü Koç'a Ziyaret - Son Dakika
Spor

Bedensel Engelli Afgan Sporcudan İl Müdürü Koç'a Ziyaret

Bedensel Engelli Afgan Sporcudan İl Müdürü Koç\'a Ziyaret

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Afganistan'da yaşanan iç savaş ve işgaller yüzünden ülkesinden ayrılan ve Türkiye'ye sığınan bedensel engelli sporcu Abbas Karimi'yi makamında ağırladı.

14.08.2014 14:09

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Afganistan'da yaşanan iç savaş ve işgaller yüzünden ülkesinden ayrılan ve Türkiye'ye sığınan bedensel engelli sporcu Abbas Karimi'yi makamında ağırladı.

İbrahim İlhami Koç'u ziyareti sırasında ülkesinde yaşadığı zorlukları aktaran Karimi, Türkiye'nin kendisine kucak açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç'a çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Abbas Karimi, başarı sözü verdi.

Koç ise Karimi'nin engel tanımaz azminin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, engelli sporculara verilen desteğin, sporcuların azmi ve hırsı ile bütünleşince başarıyı getirdiğini ifade etti. Abbas Karimi'yi azminden ötürü tebrik eden Koç, sporcuya her alanda destek vereceklerini kaydetti.

Doğuştan iki kolu da gelişmemiş, 9 çocuklu bir ailenin yedinci ferdi olarak dünyaya gelen Abbas Karimi, iki kolu bulunmamasının başarıya engel olmayacağını göstermek için azimle çalışmalarını sürdürüyor. Ülkesinde yaşananlar sonrası çok sevdiği yüzme sporunu kendi vatanında sürdüremeyen ve Türkiye'ye gelen Karimi, 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bedensel Engelli Afgan Sporcudan İl Müdürü Koç'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement