Bedriye Hülya Silikon Vadisi'nde - Son Dakika
Güncel

Bedriye Hülya Silikon Vadisi'nde

Bu yıl 22-24 Haziran tarihleri arasında Silikon Vadisi'nde 7. kez düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne ) dünya genelinde davet edilen 150 girişimci arasında Türkiye'den Bedriye Hülya da yer aldı.

23.06.2016 13:55

b-fit'in kurucusu Bedriye Hülya, ABD Başkanı Barack Obama tarafından desteklenen ve dünyanın en önemli girişimcilik organizasyonları arasında yer alan Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne (Global Entrepreneurship Summit) dünyadan davet edilen 150 girişimci arasında yer aldı.

Zirvenin konuşmacıları arasında bulunan Bedriye Hülya, iş dünyasında kadınların yükselişinin başladığı bir döneme girildiğini kaydederek b-fit'in kuruluş ve gelişim öyküsünü katılımcılarla paylaştı.

Dünyanın en önemli girişimcilik organizasyonları arasında gösterilen Küresel Girişimcilik Zirvesi, dünyayı değiştirme gücünün küresel girişimcilerde olduğu düşüncesiyle düzenleniyor. Zirvenin, yatırım ortaklıkları ve işbirlikleri için yeni fırsatlar yaratması, dünyanın dört bir yanından gelen girişimcilere ve yatırımcılara ilham vitrini olması amaçlanıyor.

Kadın girişimcilere küresel rol modeli

Bedriye Hülya 2006 yılında kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit'i kurdu. Kurulduğu günden bu yana iş modeli ile girişimcilik başarısını tescilleyen ve kadın girişimciliğine destek sağlayarak kadınların ekonomik ve sosyal hayattaki gücünü artıran b-fit, 2016 yılına gelindiğinde Türkiye genelinde 200 b-fit merkezinde 400 bin aktif kadın üyeye düzenli spor yapma imkanı sağlamayı başardı. 550 kadına istihdam sağlayan b-fit, sadece kadın girişimcilerden oluşarak Türkiye'nin 8'inci büyük franchise markası olarak büyük başarı elde etti.

Bedriye Hülya'nın 2009 Endeavor Girişimcisi, 2012 Türkiye'den Seçilen Ashoka Üyesi, 2012 ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu "Yılın Kadın Girişimcisi", 2012 Sabancı Vakfı "Türkiye'nin Fark Yaratanı", 2013 Schwab Vakfı Türkiye Sosyal Girişimcisi, 2014 Ekonomist, Kagider ve Garanti Bankası "2014 Kadın Sosyal Girişimcisi", 2015 Genç Türkiye Zirvesi Genç Türkiye Kategorisi "Girişimci Şirket Ödülü", 2015 Yeşil İş Konferansı "Sosyal Etki Yaratan KOBİ" gibi ulusal ve uluslararası girişimcilik ödülleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bedriye Hülya Silikon Vadisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement