Bekir Aysan'ın "1, 2, 3 İstanbul" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bekir Aysan'ın "1, 2, 3 İstanbul" Sergisi Açıldı

Fransa'da yaşayan fotoğraf sanatçısı Bekir Aysan'ın, İstanbulluları zıplatarak çektiği fotoğraflardan oluşan "1,2,3 İstanbul" isimli sergisi ziyarete açıldı.

27.04.2016 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da yaşayan fotoğraf sanatçısı Bekir Aysan'ın, İstanbulluları zıplatarak çektiği fotoğraflardan oluşan "1,2,3 İstanbul" isimli sergisi ziyarete açıldı.

Fransız Kültür Merkezi'ndeki sergiye ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulunan Aysan, 40'lı yaşlarına geldiğinde bu sergi fikrine karar verdiğini dile getirerek, bunun çok içinden gelen bir istek ve ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aysan, doğduğu şehir olan İstanbul'a geldiğinde fotoğraf çekmenin yanı sıra sokaklarda kaybolmayı istediğini aktararak, "İstanbul'un mahallelerini çok iyi biliyorum tabii. Ama benim ilgimi çeken turistik bir bakış değil, insana yaklaşmaktı. Bu dolaşmalar esnasında, rast geldiğim kişilerin fotoğrafını çektim. Bunlar, hiç tanımadığım kişilerdi, kadın, erkek, yaşlı, genç. Hepsinden havaya zıplamalarını istedim." dedi.

Fotoğrafları "zıplamak" üzerine kurgulamasının nedenine de değinen Aysan, şunları aktardı:

"İnsanın içindeki çocuğun hala yaşadığını ve her an zıplayabileceğini göstermek istedim. Bütün gerçekler ve doğruluk bence çocukluğun ilk senelerinde oluyor. Büyüme dediğimiz hastalık yüzünden, birçok gerçek unutuluyor. İnsan, büyürken yüreğindeki en büyük isteklerinden uzaklaşıyor bence. İçimizden gelen istekleri unutmamak amacıyla, insanların havaya zıplamasını istedim. O anda yansıttıkları enerji bana yetti. Deniyorlar ve öyle bir hevesle tekrar yere dokunuyorlar ki. Gözler açılmış, güzel bir gülümseme ortaya çıkmış, unuttukları bir hise ulaşıyorlar tekrardan."

Bekir Aysan, proje için 2011, 2012 ve 2015'te olmak üzere 3 kez İstanbul'a geldiğini söyleyerek, "Yaklaşık 100 fotoğraf çektim. Hepsinden memnun değildim. Bazıları bir birine benziyordu. Benzer fotoğraflar olmasın istedim ve bir seçki yaptım. Çektiğim fotoğrafların yer aldığı bir kitap da çıktı. Kitapta toplam 57 fotoğraf var. Sergide ise 30 fotoğraf var. Daha önce Fransa ve Belçika'da da sergilendi fotoğraflar. Fransa'da güzel sanatlar müzelerinde sergilendi, Haziran'da da Paris'te sergilenecek." ifadelerini kullandı.

Sergi, 3 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bekir Aysan'ın '1, 2, 3 İstanbul' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement